Як зробити домашні Еклери з хрустким кракелином і заварним ванільним кремом простий рецепт.
Інгредієнти
Кракелин:
100 гр вершкове масло
120 г цукор
120 г борошно
Заварне тісто:
125 гр молоко
125 гр вода
120 г вершкове масло
сіль, щіпка
цукор, щіпка
5 шт яйця
ванільний крем Заварний:
1 велике яйце
180 гр цукор
2-3 ст. ложки кукурудзяний крохмаль
400 гр молоко
ваніль (краще натуральна)
80 г вершкове масло
Еклери з кракелином і заварним ванільним кремом покроковий рецепт
1. Кракелин:
1. Всі інгредієнти пробиваємо блендером або змішуємо в ручну, до однорідного тесту.
2. Кракелин швидко тане (тк у складі масло), однорідне тісто прибираємо в холодильник в харчовій плівці, за бажанням додайте краситель.
1. Всі інгредієнти пробиваємо блендером або змішуємо в ручну, до однорідного тесту.
2. Кракелин швидко тане (тк у складі масло), однорідне тісто прибираємо в холодильник в харчовій плівці, за бажанням додайте краситель.
2. Заварне тісто:
1. Молоко, воду (на відео вода біла, бо в чаші було молоко) і нагріваємо вершкове масло в сотейнику до кипіння (не кип’ятити). Не забудьте туди ж всипати цукор і сіль.
2. Як тільки маса закипіла, всипаємо відразу все борошно і замішуємо тісто лопаткою. Підсушуємо тісто на середньому – не великому вогні, якщо у вас металевий сотейник, чекайте наліт на дні, на антипригарній посуду нальоту не буде.
3. 2-3 хвилини просушуємо тісто постійно помішуючи, потім, повністю охолодити тісто (я зробила це за допомогою міксера на низькій швидкості).
4. Поки тісто охолоджується, всі яйця добре перемішуємо і проціджуємо через сито, не пропустіть цей крок, так яйця краще введуться в тісто.
5. В остигле тісто починаємо вмішувати яйця по чуть чуть, кожен раз добре перемішуючи, яєць може піти трохи менше п’яти або всі п’ять, у мене пішли всі п’ять.
Наша мета-добитися гладкою, блискучою структури тіста. Воно має стікати з лопатки напівпрозорим трикутником.
Як на видео.
1. Молоко, воду (на відео вода біла, бо в чаші було молоко) і нагріваємо вершкове масло в сотейнику до кипіння (не кип’ятити). Не забудьте туди ж всипати цукор і сіль.
2. Як тільки маса закипіла, всипаємо відразу все борошно і замішуємо тісто лопаткою. Підсушуємо тісто на середньому – не великому вогні, якщо у вас металевий сотейник, чекайте наліт на дні, на антипригарній посуду нальоту не буде.
3. 2-3 хвилини просушуємо тісто постійно помішуючи, потім, повністю охолодити тісто (я зробила це за допомогою міксера на низькій швидкості).
4. Поки тісто охолоджується, всі яйця добре перемішуємо і проціджуємо через сито, не пропустіть цей крок, так яйця краще введуться в тісто.
5. В остигле тісто починаємо вмішувати яйця по чуть чуть, кожен раз добре перемішуючи, яєць може піти трохи менше п’яти або всі п’ять, у мене пішли всі п’ять.
Наша мета-добитися гладкою, блискучою структури тіста. Воно має стікати з лопатки напівпрозорим трикутником.
Як на видео.
3. Ванільний заварний крем:
1. Яйце, цукор і крохмаль розтираємо міксером до однорідності.
2. Молоко з ваніллю доводимо до кипіння. У мене екстракт натуральної ванілі, не шкодуємо, ллємо багато, від неї буде залежати смак.
3. Частина гарячого молока вливаємо в яєчну масу. Швидко перемішуємо. Повністю з’єднуємо дві маси, перемішуємо, перелити все в сотейник.
4. На слабкому вогні варимо помішуючи до загустіння. Обов’язково постійно заважайте масу. У мене пішло 3-4 хвилини. В кінці додаємо вершкове масло, перелити в миску і залишаємо остывать.
1. Яйце, цукор і крохмаль розтираємо міксером до однорідності.
2. Молоко з ваніллю доводимо до кипіння. У мене екстракт натуральної ванілі, не шкодуємо, ллємо багато, від неї буде залежати смак.
3. Частина гарячого молока вливаємо в яєчну масу. Швидко перемішуємо. Повністю з’єднуємо дві маси, перемішуємо, перелити все в сотейник.
4. На слабкому вогні варимо помішуючи до загустіння. Обов’язково постійно заважайте масу. У мене пішло 3-4 хвилини. В кінці додаємо вершкове масло, перелити в миску і залишаємо остывать.
4. Кракелин розкачуємо і ріжемо на прямокутники як на відео, він швидко тане тому постійно прибирайте його в холодильник. Тісто відсаджуємо з допомогою кондитерського мішка на відео, об’ємними смужками, не робіть їх занадто великими. На вгору розкладаємо кракелин.
5. Випікання:
Духовку розігріваємо до 190° , ставимо деко з еклерами і знижуємо температуру до 175° ~25 хвилин. Після 25-ти хвилин знижуємо температуру до 165° і допікаємо ~35-45 минут.
Духовку розігріваємо до 190° , ставимо деко з еклерами і знижуємо температуру до 175° ~25 хвилин. Після 25-ти хвилин знижуємо температуру до 165° і допікаємо ~35-45 минут.
6. Ні в якому разі не відкривайте духовку протягом всього часу. Еклери повинні стати пишними і добре порумяниться. Не поспішайте, нехай краще не багато перепекутся чим не допекутся. Після випічки начиняємо еклери як на відео 🙂
Відео рецепт 👇