найсмачніші «Еклери» обов’язково готуйте за цим рецептом. Я впевнена що вони вийдуть у всіх ❤️ Еклери з заварним кремом класичний рецепт в домашніх умовах
Інгредієнти
Для тесту нам знадобиться:
🍰Вода – 1 склянку
🍰Сіль – 1 щіпка
🍰Масло вершкове 100 гр
🍰Борошно – 1 склянку
🍰Яйця – 5 шт.
Заварний крем
🍰Яйця – 3 шт.
🍰Кукурудзяний крохмаль – 3 ст. л.
🍰Цукор – 1 стакан (180 гр.)
🍰Молоко – 500 мл
🍰Вершкове масло – 100 гр.
🍰Згущене молоко – 100 мл
🍰Ванілін
Еклери з заварним кремом класичні покроковий рецепт
1. 1. В жароміцної посуді змішуємо воду, сіль і масло, як тільки маса закипить додаємо просіяне борошно і швиденько перемішуємо 4-5 хвилин, повинен вийде єдиний клубок.
2. Перекладываемся в чисту ємність і масу додаємо по одному яйця, при цьому швидко збиваючи що б Яйця не згорнулися
3. Консистенцію готового тіста показала на відео.
4. Викладаємо на деко по 1 чайній ложці тесту на відстані один від одного . (У мене вийшло 14 эклерчиков)
5. Готуємо при 180° 40 хв., далі вимикаємо плиту і залишаємо ще 5 хвилин (обов’язково) ., потім тільки витягаємо звідти готові еклери. Дверцята під час готування і безпосередньо після не можна відкривати, так як можуть осісти.
6. Остуджуємо, начиняємо улюбленим кремом (у мене заварний крем)
2. Перекладываемся в чисту ємність і масу додаємо по одному яйця, при цьому швидко збиваючи що б Яйця не згорнулися
3. Консистенцію готового тіста показала на відео.
4. Викладаємо на деко по 1 чайній ложці тесту на відстані один від одного . (У мене вийшло 14 эклерчиков)
5. Готуємо при 180° 40 хв., далі вимикаємо плиту і залишаємо ще 5 хвилин (обов’язково) ., потім тільки витягаємо звідти готові еклери. Дверцята під час готування і безпосередньо після не можна відкривати, так як можуть осісти.
6. Остуджуємо, начиняємо улюбленим кремом (у мене заварний крем)
2. Заварний крем:
1. В мисці Яйця перемішуємо з цукром, крохмалем і повільно додаємо молоко не перестаючи перемішувати.
2. Готову масу ставимо на повільний вогонь і варимо до загустіння (не відходьте від плити, щоб не прилипло і не підгоріло) як тільки крем загусне в контакт закрити харчової полоненої і остудити.
3. Вершкове масло кімнатної температури збити, поступово додаючи 100 мл Згущеного молока і по 1 ложці вводимо заварний крем кімнатної температури
4. Готовий крем на годину поміщаємо в холодильник.
1. В мисці Яйця перемішуємо з цукром, крохмалем і повільно додаємо молоко не перестаючи перемішувати.
2. Готову масу ставимо на повільний вогонь і варимо до загустіння (не відходьте від плити, щоб не прилипло і не підгоріло) як тільки крем загусне в контакт закрити харчової полоненої і остудити.
3. Вершкове масло кімнатної температури збити, поступово додаючи 100 мл Згущеного молока і по 1 ложці вводимо заварний крем кімнатної температури
4. Готовий крем на годину поміщаємо в холодильник.
3. Начиняємо еклери і насолоджуємося 🤤 Це шалено вкусно.