Фалафель з нуту в духовці

Фалафель з нуту в духовці в домашніх умовах простий рецепт. Злегка вологий всередині, але при цьому хрусткий зовні. Мені подобається відчувати смак нуту і зелені, тому рідко додаю спеції. А якщо додаю, то це кумін, коріандр і червоний гострий перець.

Інгредієнти

🔸200 г нуту
🔸100 г цибулі
🔸50 г петрушки
🔸20 г кінзи
🔸10 г часнику
🔸1 ч. л. куміна (зіри)
🔸1 ч. л. коріандру
🔸1 ч. л. солі
🔸½ ч. л. соди
🔸щіпка червоного гострого перцю
🔸рослинна олія

Фалафель з нуту в духовці покроковий рецепт

1. Замочуємо нут на 12 годин. У кухонному комбайні подрібнюємо цибулю, петрушку, кінзу і часник. Додаємо замочений нут, кумін, коріандр, сіль, соду, червоний гострий перець і ще раз подрібнюємо, поки суміш не стане нагадувати текстуру грубозернистого песка.

2. Накриваємо кришкою (тарілкою) і ставимо в холодильник на 30-60 хвилин. Деко застеляємо пергаментом, змащуємо олією і викладаємо на нього фалафель (виходить 19 штук по 30 г). Зверху фалафель змащуємо рослинним маслом.

3. Випікаємо в розігрітій духовці 15 хвилин при 220 градусах. Перевертаємо і готуємо ще 10-15 хвилин. ⠀ Краще купити насіння куміна, коріандр і подрібнити їх самостійно в кавомолці, так фалафель вийти більш ароматним. ⠀

4. Його можна випікати на пергаментним папері без масла, але тоді він вийде більш сухим і не таким хрустким. ⠀ Якщо фалафель обсмажити на рослинному маслі, то він вийде більш сочным.

Відео рецепт 👇