Філе риби минтай з овочами

Як зробити Філе риби минтай з овочами рецепт простий. Біжиш з роботи ввечері додому втомлена, а ще й вечерю треба встигнути по-швидкому приготувати… Захопи по дорозі в супермаркеті минтай, трохи овочів і прекрасний вечеря твоїй родині точно забезпечений!) ⠀ Минтай під овочевий шубкою – це завжди дуже смачна і зрозуміла для всіх їжа, соковита рибка виходить. Подаємо з будь-яким гарніром, картопляне пюре або відварну рис сюди підходять ідеально!

Інгредієнти

Риба Минтай – 2 шт (600-700 гр)
Сіль – за вксусу
Перець чорний – за смаком
Борошно для панірування
Масло рослинне для обсмажування

Для овочевий «шубки»:
Масло топлене (вершкове) – 50 гр
Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Морква – 2 шт.
Помідори – 2 шт
Зелень (петрушка) – 2 ст. л.
Сіль – за смаком
Перець чорний – за смаком
гаряча Вода – 100 мл
Лавровий лист – 1 шт.

Філе риби минтай з овочами покроковий рецепт

1. Рибу обробити на філе, нарізати шматочками 5-7 див. Філе посолити, поперчити, обваляти в борошні з двох сторін. Обсмажити філе на сковороді, на невеликій кількості олії, з двох сторін до рум’яної скоринки. Обсмажену рибу перекласти у форму для запікання. ⠀

2. В окремій сковороді розігріти топлене масло, обсмажити ріпчасту цибулю півкільцями до м’якості. Додати натерту на крупній тертці моркву, тушкуємо 3-4 хвилини. Додати м’якоть томатів, зелень, посолити, поперчити – тушкувати все разом кілька хвилин. ⠀

3. Викласти підготовлені овочі у форму поверх риби. Влити 100 мл гарячої води, покласти лавровий лист. Форму накрити кришкою або фольгою. Поставити в нагріту духовку 180 гр, на 20-25 минут.

Відео рецепт 👇