Свиняча шийка з каррі і сальсою з манго Гордона Рамзі

Як смачно зробити Свинячу шийку з каррі і сальсою з манго Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. З книги “Курси елементарної кулінарії” Гордона Рамзі (Gordon Ramsay’s Ultimate Cookery Course).

Інгредієнти

Оливкова олія для смаження
1 кг свинини, нарізати кубиками 2,5 см
1 цибулина, очищена і порізана
1 банку (400 мл) кокосового молока
750 мл курячого бульйону
1 столова ложка коричневого цукру
1 1/2 столові ложки соєвого соусу
1 1/2 столові ложки рибного соусу
трохи вареного рису для подачі

Інгредієнти для пасти каррі:
1 стебло лемонграса
4 шт. Листя каффір-лайма
1-2 червоних чилі, без кісточок
4 см свіжого імбиру, очищеного і натертого
3 зубчики часнику
1 чайна ложка меленої кориці
2 чайні ложки меленого коріандру
2 столові ложки оливкової олії
сіль і перець за смаком

Інгредієнти для сальси з манго:
1 манго, не дуже стиглий, очищений і нарізаний кубиками
1 маленька червона цибулина
Невеликий пучок свіжої кінзи
2 столові ложки нарізаного і підсмаженого на сухій сковороді арахісу
1 перець чилі без насіння
1 червоний перець чилі

Свиняча шийка з каррі і сальсою з манго Гордона Рамзі покроковий рецепт

1. Для пасти каррі нарізаємо лемонграс , чилі, імбир ,часник, кафирлайм, корицю, коріандр, сіль і перець, розминаємо в ступці і додаємо оливкову масло.
2. Смажимо м’ясо на оливковій олії 5 хвилин, потім виймаємо м’ясо і в тій же сковороді смажимо цибулю 3-4 хвилини до золотистого кольору і додаємо пасту карри.
3. Додаємо назад свинину, кокосове молоко, курячий бульйон, тростинний цукор, листя кафирлайма, соєвий і рибний соус. Тушкуємо на повільному вогні 60 минут.
4. Для сальси змішайте всі інгредієнти і подавайте разом з м’ясом. на гарнір можна подати рис.