Усім любителям кокоса присвячується))) захотілося чогось такого і на очі як раз попався французький кокосовий тарт пиріг рецепт простий. Чому б і ні? Тісто, правда, у французьких рецептах, як правило, покупне, ну це і зрозуміло, при такому маслі, як у них, можна запросто купити, не турбуючись про наслідки.
Я зробила свою пісочне, перевірена не раз, а для загальної картини замінила частину борошна кокосовою стружкою. Так, про стружці, беріть по можливості саму дрібну фракцію, буде ніжніше і м’якше. Теплий пиріг, дійсно, м’який і ніжний, з ароматом кокоса і ванілі. Ваніль настійно рекомендую додати. Відразу скажу, так, яєчний смак присутній, але він гармонійно вписується в загальну картину. Після холодильника начинка стає тягучою і карамельної і це теж смачно) так що вибирайте самі, теплий або холодний…
Я зробила свою пісочне, перевірена не раз, а для загальної картини замінила частину борошна кокосовою стружкою. Так, про стружці, беріть по можливості саму дрібну фракцію, буде ніжніше і м’якше. Теплий пиріг, дійсно, м’який і ніжний, з ароматом кокоса і ванілі. Ваніль настійно рекомендую додати. Відразу скажу, так, яєчний смак присутній, але він гармонійно вписується в загальну картину. Після холодильника начинка стає тягучою і карамельної і це теж смачно) так що вибирайте самі, теплий або холодний…
Інгредієнти
На тарт 20 см
150 гр пшеничного борошна в/с
20 гр кокосової стружки
80 гр холодного вершкового масла
1 яєчний жовток
1чл цукру
1/4 чл солі
2-3 стл холодної води
Начинка
2 яйця З
100 гр кокосової стружки
80 гр вершкового масла
120 гр цукру
1/2 чл ванільного екстракту
Французька кокосовий тарт пиріг покроковий рецепт
1. Борошно змішати з кокосовою стружкою, сіллю і цукром, додати холодне масло шматочками, розтерти в крихту. Додати жовток і воду, швидко замісити тесто.
2. Розкачати, викласти у форму, наколоти виделкою і прибрати в холодильник на 30 хв. Для начинки масло розтопити, остудити до теплого.
3. Яйця збити з цукром, додати ваніль, влити олію, додати стружку, перемішати. Викласти начинку на охолоджене тісто. Випікати при 170 гр 45 мин.