Як зробити смачний французький пиріг галета зі сливою рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
Тісто:
180 г Борошно (+/-)
Вода 70 мл
Масло рослинне 70 мл
Розпушувач 1/2 ч. л.
Сіль 1/4 ч. л.
Начинка:
сливи 300-400 р
Додатково:
Крохмаль 10 г (я користуюся кукурудзяним)
Цукор 30-40 р
Змішати цукор і крохмаль.
Французький пиріг галета зі сливою покроковий рецепт
1. У миску просіяти борошно, розпушувач, додати сіль. У кухлик влити воду, рослинне масло, поставити на вогонь, довести до кипіння. Влити киплячу суміш в борошно і швидко замісити м’яке , еластичне тесто.
2. Борошна може знадобитися трохи більше/менше. Покласти тісто в пакет і залишити на 30 хвилин. Далі розкачати тісто на папері для випічки, присипаючи трохи борошном у коло, товщиною 3 мм.
3. Розподілити суміш з цукру і крохмалю не доходячи до країв 3 див. Викласти сливи, підняти краї тіста, зробивши складочки або защипы.
4. Галету при бажанні присипати цукром. Випікати при t 180 гр до зарум’янювання близько 25 хвилин. Орієнтуйтеся на особливості своєї духовки.