Французький пиріг клафуті з вишнею на вершках і сметані

Як зробити смачний Французький пиріг клафуті з вишнею на вершках і сметані простий рецепт. Запіканка з французьким акцентом – ніжний клафуті з вишнею! Рецепт пишу, а ви обов’язково зберігайте, підтримайте в коментарях і найголовніше – готуйте і радуйте своїх близьких!

Інгредієнти

Заливка, на рамку 22 див.

3 яйця кат. С1
120 г цукру
45 г кукурудзяного крохмалю
150 г сметани 20%
40 г розтопленого вершкового масла 82,5%
180 г вершків 20%
30 г манної крупи або 40 г мигдальної муки
Ванільна паста або екстракт

Начинка:
200-300 г свіжої або замороженої вишні без кісточки

Французький пиріг клафуті з вишнею на вершках і сметані покроковий рецепт

1. Готуємо заливку. Змішати цукор з кукурудзяним крохмалем, ввести яйця і об’єднати віночком. Додати в цю суміш сметану, вершки, об’єднати віночком. Ввести розтоплене вершкове масло, объединить.
2. Всипати манну крупу, об’єднати віночком. Залишити на 15-20 хвилин, щоб манка набухла. Форму для випічки простелите пергаментом, оберніть його фольгой.
3. Висипати на дно форми вишню, залити заливкою. Випікати при 160 С ок. 40 хв. Готовий клафуті трохи тремтить в середині. Охладить.