Фруктово ягідні галети пироги

Фруктово ягідні галети пироги простий рецепт. Літо — ідеальний час для галет із сезонними фруктами і ягодами. Цей соковитий десерт можна взяти з собою на пікнік або є будинки гарячим разом з морозивом.

Інгредієнти

Для хрусткого хибно-листкового тіста:
200 р борошна
35 г цукру
1,5 г сіль (щіпка)
145 г крижане вершкове масло
60-80 г крижаної води

Мигдальний крем:
1 яйце
60 г м’якого вершкового масла
80 г цукру
60 г мигдальної муки
20 г пшеничного борошна
щіпка солі

Для полуничної начинки:
Полуниця
Цукор
Крохмаль
Мигдальні пелюстки

Для начинки нектарин + чорниця:
Нектарини
Чорниця
Цукор
Крохмаль
Кардамон – щіпка

Фруктово ягідні галети пироги покроковий рецепт

1. Для тіста крижане масло нарізати на дрібні кубики і змішати з іншими інгредієнтами. Найкраще це робити в планетарному міксері. Як тільки маса стала збиратися в кулю – припиняємо заміс. Не потрібно прагнути до того, щоб всі шматочки масла ідеально втрутилися в тісто, подивіться, як у мене вийшло видео.

2. Так тісто вийде не тільки хрустким, але ще й ніби листковим. Формуємо коржик, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на годину. ⠀ Тим часом підготуємо начинку. Взагалі тут може бути що завгодно на ваш смак. Головне не забувайте додавати крохмаль до ягодам, щоб не галети растекались.
3. Але мені захотілося зробити полуничну галету особливою, тому я додала туди мигдальний крем. ⠀ Для мигдального крему просто змішуємо всі інгредієнти до однорідності. Фрукти і ягоди ріжемо плоскими шматочками. ⠀ Духовку розігріваємо до 190С, режим верх+низ. ⠀

4. Тісто ділимо на 2 частини і розкачуємо між листами пергаментного паперу. Полуничну галету змащуємо мигдальним кремом і викладаємо шар полуниці. Посипаємо цукром з крохмалем і викладаємо ще один шар полуниці, знову посипаємо цукром з крахмалом.

5. Акуратно защипуємо краю і посипаємо їх цукром. Зверху прикрашаємо мигдалевими пелюстками і ставимо галету запікати до готовності (близько 40-55 хвилин). ⠀ Другу галету робимо за тим же принципом – не забуваємо вкривати цукром і крохмалем 😉

Відео рецепт 👇