Як зробити смачний ягідний пиріг з меренгою і чорницею простий рецепт. Ягоди можна взяти будь-які, якщо будете брати заморожені (розморозьте і в тих же пропорціях що я даю проваріть на вогні до загусання так само в цукром і крохмалем)
Інгредієнти
на форму 20*30 см
Тісто:
Жовтки – 3 шт
Сметана – 20 гр
Борошно – 200 гр
Цукрова пудра – 50
Сіль – щіпка
Вершкове масло – 90 гр
Ягідний шар:
Чорниця – 400 гр
Цукор – 70 гр
Кукурудзяний крохмаль – 30 гр
Меренга:
Білки – 3 шт
Цукор – 140 гр
Ванільний сироп
Ягідний пиріг з меренгою і чорницею покроковий рецепт
1. Для тіста змішуємо жовтки зі сметаною, окремо з’єднуємо борошно, крохмаль, сухарную пудру і вершкове масло (холодне). Додаємо в борошняну суміш сметанно-жовткову і замішуємо еластичне тісто. Охолоджуємо одну годину, потім розкачуємо за формою і випікаємо при 180 градусах 20 минут.
2. Чорницю з’єднуємо з крохмалем і цукром і викладаємо на подпеченное тісто, відправляємо в духовку при 180 градусах 15-20 хвилин. Для меренги білки збиваємо до утворення піни, потім не перестаючи збивати вводимо цукор в кілька прийомів (не весь за раз, це важливо).
3. Повинна вийти густа пухка маса. Викладаємо її на ягоди і випікаємо в духовці при 140 градусах 40-50 хв, меренга повинна трохи потемнеть.
4. Остуджуємо на решітці без форми, потім нарізаємо і насолоджуємося!
Відео рецепт 👇