Галета пиріг з томатами і вершковим сиром в духовці

Я пропрацювала купу різних варіантів тіста для галет. В цей раз зупинилася на такому, по суті, від безвиході. Тому що на дачі з яєць залишався тільки жовток після ледачих вареників, а з мір і ваг – пластиковий стакан на 100 мл і гранований 😂 Тому потрібно було тісто без яєць і з максимально рідким складом… Як приготувати смачний галета пиріг з томатами і вершковим сиром в духовці рецепт простий.
Треба? Зроблено! І знаєте що? Це ідеальне тісто! Кажу без збентеження, тому що, спробувавши такий варіант, ви закохаєтесь раз і назавжди. Ніжне, тонке, хрустке, розсипчасте ✌️ загалом, тоталітарною рекомендасьон 😍

Інгредієнти

(на невелику галету 20см)

Тісто:
⠀50мл рослинного масла
⠀60мл окропу
⠀1ч.л. оцту
⠀1/4ч.л. солі
⠀130г борошна
⠀0.5 ч. л. розпушувача

Начинка:
⠀томати різної форми і кольору
⠀100г вершкового сиру
⠀спеції і трави

⠀жовток для змазування тіста

Галета пиріг з томатами і вершковим сиром в духовці покроковий рецепт

1. Для тіста змішати масло, окріп і оцет. Борошно змішати з сіллю і розпушувачем. Влити рідину до борошна і замісити м’яке тісто. Увереуть тісто в плівку і залишити на 30 хвилин при кімнатній температурі. ⠀
2. Томати нарізати кільцями. ⠀ На пергаменті розкачати або розім’яти руками тісто в круг (діаметр приблизно 26см). На центр намазати вершковий сир, відступаючи від краю на 3см. Зверху на сир викласти томати внахлест.

3. Присипати спеціями і травами, збризнути маслом. Загорнути краї галети на начинку, злегка скріплюючи. Змастити краю збитим жовтком. Випікати при 180° 15-20 минут.