Як зробити Гарбузове цукати в домашніх умовах в дегидраторе рецепт простий.
Інгредієнти
– Гарбуз – 2 кг
– Цукор – 1,5 кг
– Вода – 400 гр
– Лимонна кислота – 5 гр
– Кориця мелена – 20 гр
– Цедра апельсина
– Крохмаль – 100 гр
– Цукрова пудра – 100 гр
Гарбузове цукати в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Гарбуз нарізаємо кружечками 1,5-2 см, видаляємо насіння і очищаємо від шкірки. Нарізаємо брусочками середнього розміру (приблизно 1,5*2 см). Покласти у велику каструлю. В окремій каструлі змішуємо цукор, воду, лимонну кислоту, цедру апельсина і мелену корицу.
2. Ставимо на плиту, помішуючи доводимо до кипіння. Зменшуємо температуру до середньої і варимо ще 5 хвилин. Заливаємо шматочки гарбуза приготованим гарячим сиропом. Перемішуємо. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння. Зменшуємо температуру до середньої і варимо ще 5-7 хвилин, обережно помешивая.
3. знімаємо Каструлю з вогню, накриваємо кришкою, повністю охолодити. Проробляємо ту ж процедуру ще 3-4 рази. В залежності від стиглості гарбуза. Ставимо на плиту, знімаємо кришку, доводимо до кипіння, зменшуємо температуру, варимо 5-7 хвилин, остужаем.
4. Проціджуємо цукати від сиропу і розкладаємо на деку, застеленому пергаментом. Я буду сушити цукати в дегидраторе на пластикових решітках. Бажано розкласти цукати на відстані один від друга.
5. Сушимо в духовці при температурі 80-90 градусів протягом 2-3 годин. У дегидраторе я сушив при 75 градусах 3 години. Остуджуємо. У мисці змішуємо крохмаль і цукрову пудру. Відправляємо в миску цукати, добре обваливаем.
Відео рецепт 👇