Гарбузово шоколадний кекс зебра

Як зробити дуже смачний і простий Гарбузово шоколадний кекс зебра рецепт. Сезон гарбуза в самому розпалі! І у мене для вас є новий рецепт кексу. Приголомшливо ароматний, вологий, з легкою цитрусовою ноткою… дуже смачний кекс!

Інгредієнти

Що знадобиться для гарбузового тіста :
Гарбузового пюре – 130 гр.
Цукру – 90 гр.
Ванільного цукру – 1 пакетик
Яйце – 1 шт.(велика)
Рослинна олія – 50 мл
Цедра 1 апельсина або лимона
Борошно – 140 гр.
Розпушувач – 1 ч. л.
Сіль – щіпка

Для шоколадного тіста:
Вершкове масло кімнатної температури – 70 гр.
Цукор – 120 гр.
Ванільного цукру – 1 пакетик
Яйце – 2 шт.(великі)
Сметана – 50 мл
Какао-порошок – 30 гр.
Борошно – 130 гр.
Розпушувач – 1/2 ч. л.
Сода – 1/4 ч. л.
Сіль – щіпка

Глазур за бажанням:
Шоколад темний – 40 гр.
Вершкове масло – 20 гр.
Розтопити на водяній бані
Або цукрова пудра для посипання.
Або цукрова пудра – 100 гр. + Апельсиновий сік -4-5 ст. л. Розмішати.

Духовку розігріти до 180 °C. Форму для випічки застелити пергаментом і змазати вершковим олією.

Гарбузово шоколадний кекс зебра покроковий рецепт

1. Гарбузове тісто: В окремій мисці змішати борошно, сіль, розпушувач, цедру апельсина, в іншій збити гарбузове пюре, масло, яйце, цукор. З’єднати обидві суміші і добре розмішати з допомогою ложки. Шоколадне тісто: Збити масло з ванільним цукром і простим цукром до пышности.
2. Додати по одному яйця, потім сметану і сухі інгредієнти. Збити до однорідної маси. У форму по черзі викладати по дві-три ложки тесту (гарбузова, зверху шоколадне і повторювати, поки тісто не закінчиться). Потім дерев’яною шпажкою хаотично провести декілька разів по тесту.

3. Випікати 50 – 60 хвилин або трохи більше ( залежить від вашої духовки). Готовність перевірити за допомогою зубочистки. Повинна виходити сухою. Готовий кекс, дістати з духовки і форми, остудити до кімнатної температури. Полити глазур’ю або присипати цукровою пудрою. Всім приємного апетиту!