Той самий гарбузовий десерт тірамісу. За кількістю виходить приблизно на 4 креманки:
Інгредієнти
🍁140г гарбузового пюре
🍁1 жовток (від великого яйця)
🍁1 год л кукурудзяного крохмалю
🍁50г вершкового масла
🍁250г маскарпоне
🍁100мл вершків 33%
🍁70г цукрової пудри
🍁16 шт печива савоярді
🍁молоко для просочення
Гарбузовий десерт тірамісу покроковий рецепт
1. Гарбуз потрібно запекти в духовці. Потім необхідну кількість пробити блендером до однорідної, з гладкою текстурою маси. Викласти пюре в сотейник, додати жовток і крохмаль. Готувати на повільному вогні, постійно помішуючи, до загустіння массы.
2. Додати вершкове масло, перемішати, прибрати з вогню. Якщо необхідно повернути гладку текстуру, знову подрібніть блендером. Вершки збити в пишну піну. Міксером змішати сир, цукрову пудру, гарбузове пюре і збиті сливки.
3. У креманки викласти перший шар крему (зовсім трохи), викласти печиво. У мене пішло по 2 шт на шар. Просочити молоком, до 1 ст л на 1 шт печива. Знову шар крему. Потім другий шар печива, пропитываем.
4. Зверху викладаємо фінальний шар крему. Красиво це зробити з допомогою кондитерського мішка. Можна трохи присипати какао-порошком. Залишити на кілька годин у холодильнику, і можна подавати! Ви отримаєте справжнє гарбузова тірамісу-насолода ☺️