Гарбузовий хумус з нутом і тахині

Гарбузовий хумус з нутом і тахині простий рецепт. У кого прохолодні відносини з гарбузом – не проходьте повз! Тут не буде яскраво вираженого гарбузового смаку, вона лише дасть ніжність і додасть родзинку.

Інгредієнти

відварений нут – 300г;
гарбуз очищена – 300г;
тахін – 2 ст. л (можна використовувати кунжутний урбеч);
лимонний сік – 2 ст. л;
оливкова олія – 2-3 ст. л;
часник – 1 зубчик;
зіра (кумин) – 1/3 ч. л;
імбир мелений – 1 / 3 ч. л;
куркума – 1 / 3 ч. л;
копчена паприка – 1/3 ч. л;
сіль, перець – за смаком.

Гарбузовий хумус з нутом і тахині покроковий рецепт

1. Нут замочуємо на ніч у холодній воді. Воду зливаємо, промиваємо, наливаємо нову. Варимо у великій кількості води на середньому вогні ~ 1,5 години. Гарбуз нарізаємо невеликими кусочками.

2. Збризкуємо рослинним маслом, запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 25 хвилин (до м’якості). З’єднуємо всі інгредієнти: нут, гарбуз, тахін, лимонний сік, оливкова олія, часник, зіру, імбир, куркуму, паприку, сіль, перец.

3. Пюрируем з допомогою блендера в однорідну масу. При подачі, за бажанням, полити оливковою олією, присипати копченої паприкою і насінням тыквы.

Відео рецепт 👇