Глазурі на фруктовому пюре для пасок на великдень простий рецепт. Сьогодні вирішила провести експеримент на базі нашої глазурі, яка на апельсинового соку і замінила його на фруктове пюре з чорної смородини. Але вибір впав на чорну, оскільки, сумнівалася буде насичений колір з червоною. Але, з нею теж, обов’язково спробую.
Інгредієнти
🔸️8 г желатину 220 bloom
🔸️40 г води
🔸️100 гр пюре смородини або інше пюре
🔸️200 гр дрібного цукру білого
Глазурі на фруктовому пюре для пасок на великдень покроковий рецепт
1. Замочити желатин у воді і дати набрякнути (повинен добре стати щільним, як гумовий). З цукру і пюре варимо сироп. Помішуючи, щоб повністю розчинився цукор, доводимо сироп до кипіння і знімаємо з плити. Додаємо набряклий желатин. Вимішуємо до повного розчинення желатину. ⠀
2. Отриману масу відправляємо в міксер (або беремо ручний) і збиваємо до загустіння, приблизно 5-7 хвилин. Маса повинна посвітліти, придбати приємний рожево-бузковий відтінок і стати консистенції сметани. ⠀ Можна відразу наносити на паски. Я наношу з кондитерського мішка, можна скористатися ложкою або шпателем. Паски повинні бути кімнатної температури. ⠀
3. Ця глазур швидко стабілізується, оскільки, чорна смородина містить багато пектину, він робить її щільніше. Просто прогрійте в мікрохвильовці 7-10 секунд. Якщо переварили сироп і у вас вийшла дуже густа глазур, додайте трохи кип’яченої води і вимісіть до однорідної состояния.
4. Глазур шалено смачна, схожа на зефір. Не кришиться при розрізуванні Повна стабілізація (застигання) глазурі протягом 5-7 часов.