Голландські тости з яйцем пашот і соусом

Голландські тости з яйцем пашот і соусом простий рецепт. Смачніше і красивіше сніданку не придумаєш💔 Обов’язково спробуйте!
Для соусу:
100 г вершкового масла
4 жовтки
1-2 ч. л лимонного соку
Сіль, перець
Для яйця пашот:
2 яйця
Харчова плівка

Інгредієнти

Голландські тости з яйцем пашот і соусом покроковий рецепт

1. Жовтки змішані з соком ставимо на водяну баню.
1. Вода не повинна доходити до дна миски.
2. Вона повинна бути гарячою, але коли ви ставите на неї чашку з жовтками, вода не повинна кипіти! Знизьте огонь.

2. Перемішуємо постійно хв 5, жовтки повинні трохи загуснути і стати світліше, об’ємніше. У цей момент тонким струменем вливаємо розтоплене вершкове масло постійно перемішуючи жовтки. Продовжуємо заважати ще хвилину і знімаємо миску з лазні. Додаємо сіль, перець за вкусу.

3. Для яйця пашот:
Використовуємо ту ж каструльку від водяній лазні. Харчову плівку кладемо в глибоку миску, змащуємо рослинним маслом, розбиваємо яйце і закручуємо щільно, намагайтеся, щоб повітря не потрапляло туди.
Кладемо в такому вигляді в киплячу воду на 2-3 хв. Верх повинен схопитися, а жовток залишитися рідким. Вынимаем.

4. Далі збираємо на відео, зелень можна будь-яку. Змащую тост сирним сыром.

Відео рецепт 👇