В одній з недавніх публікацій я торкнувся теми самостійного приготування горіхової борошна, сьогодні пропоную поговорити про горіхових пастах і праліне. Не дивлячись на те, що найчастіше поняття горіхової пасти багатьох спантеличує, готується вона навіть простіше і швидше, ніж борошно. Все, що потрібно зробити, це обсмажити горіхи в духовці, а потім пробити до однорідного, гладкого стану в измельчителе. У випадку з пастою немає небезпеки перегріву горіх, спровокувавши виділення олії. Навпаки, нам потрібно досягти саме цього ефекту. Як зробити Горіхове праліне для торта рецепт простий.
⠀
Варто відзначити, що у кожного горіха різний відсоток вмісту жиру, тому з якихось горіхів буде простіше приготувати пасту, наприклад, з горіха пекан або макадамії, а з якихось складніше – таких як фісташки або мигдаль. Іноді може навіть знадобитися додавання олії для досягнення потрібної консистенції. У цьому випадку вибирайте рослинне масло без запаху і додавайте не більше 7-10%, щоб не втрачати горіховий смак. Праліне – це та ж сама горіхова паста, але з додаванням карамелі. Для його приготування вам знадобиться:
⠀
Варто відзначити, що у кожного горіха різний відсоток вмісту жиру, тому з якихось горіхів буде простіше приготувати пасту, наприклад, з горіха пекан або макадамії, а з якихось складніше – таких як фісташки або мигдаль. Іноді може навіть знадобитися додавання олії для досягнення потрібної консистенції. У цьому випадку вибирайте рослинне масло без запаху і додавайте не більше 7-10%, щоб не втрачати горіховий смак. Праліне – це та ж сама горіхова паста, але з додаванням карамелі. Для його приготування вам знадобиться:
Інгредієнти
• будь-який вид горіха – 120 р
• цукор – 80 р
• олія рослинна рафінована (за необхідності) – 10-15 г
Горіхове праліне для торта покроковий рецепт
1. 1.2 Обсмажити горіхи в духовці протягом 10-15 хвилин, періодично помішуючи.
2. Паралельно в сотейнику почати карамелізувати цукор.
3. Коли карамель досягне насиченого бурштинового кольору, всипати гарячі горіхи.
4. Перемішати і викласти на силіконовий килимок. Залишити до повного охолодження.
5. Подрібнити горіхи до однорідного, текучого стану, за необхідності додаючи потроху рослинне масло.
2. Паралельно в сотейнику почати карамелізувати цукор.
3. Коли карамель досягне насиченого бурштинового кольору, всипати гарячі горіхи.
4. Перемішати і викласти на силіконовий килимок. Залишити до повного охолодження.
5. Подрібнити горіхи до однорідного, текучого стану, за необхідності додаючи потроху рослинне масло.
2. Процентне співвідношення горіхів і карамелі в праліне можна змінювати в залежності від вашого завдання. У розглянутому випадку ми отримаємо праліне з вмістом горіха – 60%.