Бабушкін горіховий торт. ⠀ Напевно, у кожного з вас є улюблене з дитинства страва? ⠀ В нашій родині все смачно готували, обидві бабусі, батьки і в мене різних спогадів, пов’язаних з їжею – багато 😅 ⠀ Ось, наприклад, цей торт. Бабуся пекла тільки його. Це був її фірмовий торт, так сказати. Бісквіти збивала великим віночком, 30 хвилин кожен 🙈 вручну 🙈 Можете собі таке уявити взагалі? ⠀ Як зробити Горіховий торт зі згущеним молоком з білим і коричневим бісквітом рецепт простий.
Інгредієнти
Для білого бісквіта:
4 яйця
150 г цукру
1 ст. л. крохмалю;
135 г борошна
0,5 ст. роздрібнюваних горехов.
⠀
Для шоколадного бісквіта:
4 яйця;
150 р. цукру;
1 ст. л. крохмалю;
120 г борошна;
2 ст. л. какао;
0,5 ст. подрібнених горіхів.
⠀
Для крему:
300 гр. слив. масла;
1 банку згущеного молока;
Горіховий торт зі згущеним молоком з білим і коричневим бісквітом покроковий рецепт
1. Яйця збити з цукром і дрібкою солі в пишну масу. Я збивала 10 хвилин. ⠀ Частинами ввести муку з крохмалем. Потім вмішати горіхи. ⠀ Викласти тісто у форму 22 см і випікати 30 хв при 180С. ⠀ Аналогічним способом спекти шоколадний бісквіт. ⠀
2. З остиглих бісквітів зрізати верхівки і розрізати навпіл. ⠀ Обрізки відправте в духовку – нехай подсушатся. ⠀
3. Крем: М’яке масло збити до побіління, далі, не припиняючи збивати, додавати по одній ложці згущене молоко. ⠀
4. Насичують і змащуйте коржі, чергуючи білий і коричневий. Підсушені обрізки подрібніть, посипте торт і прикрасити горіхами або на свій розсуд. Дайте торту просочитися протягом 12 годин. ⠀
Відео рецепт 👇