Гравлакс з лосося

Як смачно зробити Гравлакс з лосося простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Я не великий фанат бурякового гравлакса, а цей варіант з цитрусовою ноткою мені припав до смаку👌🏼 Він відмінно підійде для моєї фірмової закуски, яку я готую вже багато років виключно на новорічний стіл.

Інгредієнти

Лосось філе – 600 гр.
Цукор – 125 гр.
Велика сіль – 250 гр.
Чорний перець горошком
Рожевий перець горошком
Свіжа цедра апельсина – 10 гр.
Свіжа цедра лимона – 10 гр.

Гравлакс з лосося покроковий рецепт

1. Для цього рецепта знадобиться свіжий лосось, пахне огірочком (форель, сьомга) ⠀ Перець дробимо. Змішуємо всі сухі інгредієнти. Половину суміші висипаємо в форму. ⠀ Викладаємо лосось на суміш шкірою вниз, зверху присипаємо залишилася сумішшю. ⠀ Накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 10 годин. ⠀
2. Потім промиваємо рибу під холодною водою, просушуємо паперовим рушником. Зверху виходить такий в’ялений солонуватий шар, а всередині найніжніший лосось слабкою солі. Текстура приголомшлива👌🏼 ⠀
3. Готовий гравлакс нарізаємо скибочками або кубиками. Подаємо на тостах зі сметаною, кропом і шніт-цибулею. ⠀
4. Для особливо нетерплячих експрес варіант, коли рибу можна їсти вже через 4 години після того, як покрили рибу сумішшю з солі, спецій, накриваємо її харчовою плівкою, зверху ставимо вантаж. Далі змиваємо сіль – риба готова.