Грибний суп зі свіжих грибів, моркви, цибулі та картоплі на вершках

Грибний суп зі свіжих грибів, моркви, цибулі і картоплі на вершках простий рецепт домашній. Самий сезон варити грибний суп! Він у мене вийшов дуже насиченим грибним смаком і бульйон такий «шовковистий» вийшов.

Інгредієнти

Гриби (лісові, або лісові +шампіньйони, свіжі або заморожені) – 800 гр
Масло вершкове – 50 гр
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Морква – 1 шт
Картопля (середній) – 3 шт
Петрушка свіжа – 20 г
Лавровий лист – 2 шт
Чебрець сухий – 0,5 ч. л.
Овочевий бульйон (або гаряча вода) – 1,5 літра
Сіль – за смаком
Перець чорний – за смаком
Вершки 20% – 100 мл
Борошно – 2 ст. л.

Грибний суп зі свіжих грибів, моркви, цибулі та картоплі на вершках покроковий рецепт

1. Гриби почистити, промити, обсушити, нарізати тонкими слайсами. У товстостінній каструлі, де будете варити суп, розігріти вершкове масло, обсмажити дрібно нарізану цибулю до мягкости.
2. Додати гриби, смажити до випаровування рідини. Додати моркву натерту на крупній тертці, смажити кілька хвилин. Додати нарізану картоплю, нарізану петрушку, лавровий лист, всипати чебрець, влити бульйон (або гарячу воду), посолити, поперчити за вкусу.
3. Варимо 20 хвилин, до готовності картоплі. У склянку з вершками всипати борошно, перемішати виделкою. Вливаємо вершки тонкою цівкою в суп, помешивая.
4. Довести суп до кипіння, проварити одну хвилину, вимкнути вогонь. Дати супу настоятися хвилин п’ятнадцять, подавати притрусивши зеленню і з сухариками. На другий день цей суп ще вкуснее.