Як зробити смачний Хачапурі з грибами, сиром і шпинатом рецепт простий в духовці. Що таке правильне хачапурі🤔? Цей просте питання може викликати тривалі суперечки, які переростають в розмову на підвищених тонах, махання руками в стилі рибалок вихваляються уловом і розпивання виноградного соку з картвельскими написами на етикетці🙃
⠀
Дивно😳, але перебування в зоні підвищеної хачапурности, не збільшують шанси скуштувати смачної човники з сиром, то тісто нагадує лаваш, то сир не той, а тут примудрилися розбовтати яйце, позбавивши радості зробити це самим😤
⠀
І так, я знаю, що різновидів хачапурі близько 9🤓 Нооо хочеться саме того самого з яйцем. Ну раз так, то варто взяти цю справу в свої лапи, точніше, передати в більш досвідчені: борошно, кілька видів сиру, відійти в куток і з нього вести свої кулінарні нотатки😎 Лебовські, де рецепт😅? Рецепт цього разу в каруселі, гортайте, зберігайте, готуйте, отримуйте задоволення😘
⠀
Дивно😳, але перебування в зоні підвищеної хачапурности, не збільшують шанси скуштувати смачної човники з сиром, то тісто нагадує лаваш, то сир не той, а тут примудрилися розбовтати яйце, позбавивши радості зробити це самим😤
⠀
І так, я знаю, що різновидів хачапурі близько 9🤓 Нооо хочеться саме того самого з яйцем. Ну раз так, то варто взяти цю справу в свої лапи, точніше, передати в більш досвідчені: борошно, кілька видів сиру, відійти в куток і з нього вести свої кулінарні нотатки😎 Лебовські, де рецепт😅? Рецепт цього разу в каруселі, гортайте, зберігайте, готуйте, отримуйте задоволення😘
Інгредієнти
На дві великі хачапурі, по 20 см:
– 450-500 г борошна
– 300 мл теплого молока
– 1 ч. л. солі
– 1 ч. л. цукру
– 10 г дріжджів
– 25 мл рослинного масла
– 200 г лисичок
– пучок шпинату (200 г)
– 400 г сулугуні
-150г бринзи
– 500 г адигейського сиру
– 100 мл вершків
– 1 яйце + 2 жовтки, по одному в кожен хачапурі вершкове масло, сіль і перець
Хачапурі з грибами, сиром та шпинатом покроковий рецепт
1. В чаші змішати тепле молоко, цукор, сіль і дріжджі. Залишити на 3-5 хвилин, щоб дріжджі розійшлися. Просіяти 1/3 борошна від рецепту, перемішати і залишити при кімнатній температурі 15-25 хв. Через 25 хв. просіяти решту борошна. Додавайте поступово і вимішуйте тісто дерев’яною лопаткою або ложкой.
2. В середині процесу додайте рослинне масло. Вимісіть тісто до гладкості 7-10 хвилин, накрийте плівкою і приберіть в тепле місце на 40-50 хвилин до збільшення удвічі. В цей час вимийте і висушіть лисички і шпинат. Обсмажте на вершковому маслі спочатку лисички, потім шпинат. Залиште остывать.
3. Натріть на тертці весь сир, перемішайте. Додайте перець і вершки. Спробуйте і досоліть, якщо сир недостатньо солоний. Відкладіть трохи більше 1/3 сиру, решті змішайте з остиглими лисичками і шпинатом. Тісто розділіть навпіл, розкачати кожен шматок в прямоугольник.
4. По краях викладіть сир, сформуйте бортики. Заповніть човник начинкою, змастіть краю збитим яйцем і поставте хачапурі в духовку при 180 градусах 15-20 хвилин. Повторіть з другою порцією тесту. Краї готового хачапурі змастіть маслом, покладіть в центр желток.