У мене є в блозі рецепт булочок з зеленої гречки з псиллиумом (в сториз дам посилання ) – і це один з моїх улюблених рецептів.
Інгредієнти
🔸165г зеленої гречки
⠀ 🔸165г пшона
⠀ 🔸120г води
⠀ 🔸15г сиропу топінамбура (можна без нього)
⠀ 🔸30г рослинного масла (у мене авокадо)
⠀ 🔸10г псиллиума
⠀ 🔸4г солі (але коректуйте за смаком)
⠀ 🔸5г соди + 10 г лимонного соку
⠀ 🔸50г насіння (соняшнику, гарбузових) – за бажанням, не обов’язково
⠀ 🔸2ст.л. будь насіння, насіння (для обсипання)
Хліб із зеленої гречки і пшона покроковий рецепт
1. Замочити на ніч зелену гречку та пшоно (в одній ємності можна). Вранці добре промити і злити всю воду. ⠀
2. В блендер кладемо гречку з пшоном, додаємо воду, сіль і збити до гладкості консистенции.
3. Вилити тісто в миску, додати всі інші інгредієнти і перемішати. Дати постояти 5 хвилин. Розподілити тісто за формою, посипати зверху насінням, семенами.
4. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 60 хвилин. Обов’язково дати повністю остыть.