Турецька піца лахмаджун з фаршем

Лахмаджун – турецька піца. ⠀ Це блюдо східних країн, але воно знайшло шанувальників по всьому світу. ⠀ Лахмаджун – є національним блюдом у арабів, турків, вірмен, і перекладається, як «м’ясо з тестом». Як зробити Турецьку піцу лахмаджун з фаршем рецепт простий.
Особливо смачно подавати гарячий лахмаджун так – побризкати його соком лимона, присипати червоною ріпчастою цибулею, зверху трохи спеції сумах, кінзи або петрушки, і звернути з цією начинкою в рулет. Рулет розрізати впоперек на 2 частини і подавати з холодним айраном, або гарячим чаєм. ⠀
З цієї кількості інгредієнтів вийде 5 шт коржів. Якщо відразу все не з’їсте, приберіть готові лахмаджун в холодильник під кришку, зберігається прекрасно пару днів, перед подачею можна розігріти в мікрохвильовій печі або в духовці.

Інгредієнти

Тісто:
Борошно – 600 гр
Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
Сіль – 1 год.л.
Цукор – 1 ч. л.
Вода – 350 мл

Начинка:
Перець червоний болгарський – 2 шт
зелений болгарський Перець – 2 шт
Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Помідор – 2 шт
Петрушка – 25 гр
Томатна паста – 1 ст. л.
Паприка мелена – 1 ч. л.
перець Чилі мелений – 0,5 ч. л.
Масло рослинне – 2 ст. л.
М’ясний фарш (яловичина або баранина – 600 гр
Сіль, перець чорний – за смаком

Турецька піца лахмаджун з фаршем покроковий рецепт

1. У борошно всипати сіль, цукор, дріжджі перемішати. Влити воду, замісити тісто. Тісто накрити кришкою, прибрати в тепле місце на підйом в 2 рази, на одну годину. Готове тісто викласти на стіл, присипаний борошном, розділити на 5 однакових частин, з кожної скачати кулю, покласти на дошку, накрити тісто серветкою і залишити на расстойку. ⠀

2. Поки расстаивается тісто, займемося начинкою. У блендер з насадкою «ніж», покласти всі овочі для начинки і все дрібно подрібнити. Якщо немає блендера, можна пропустити через м’ясорубку овочі. ⠀ В чашку покласти м’ясний фарш, подрібнені овочі, приправити все спеціями, томатною пастою, рослинним маслом і перемішати. ⠀

3. Начинку рівномірно розподілити на 5 частин, за кількістю шматків тіста. ⠀ Шматок тіста розкачати в тонкий корж, перекласти на деко, викласти рівномірно по всій коржі начинку, не доходячи 1 см до края.

4. Випікаємо кожен коржик з тестом при 250 гр, 8-10 хвилин. Можна так відразу подавати, взбризнувши соком лимона, а можна згорнути в рулет з начинкою з червоного лука з сумахом і зеленню. ⠀ Приємного вам апетиту 🤩❤️

Відео рецепт 👇