Хлібний торт з вишнею і кремом з вершків

Як зробити Хлібний торт з вишнею і кремом з вершків рецепт простий. Таку назву отримав тому – що печеться він з додаванням житнього борошна. Але ви не подумайте що будете їсти хліб, зовсім немає…. Торт і коржі ідеальні самі по собі, а в поєднанні з такою кількістю вершків, смак стає ще більш оригінальним.

Інгредієнти

Яйця – 5 шт.;
Цукор – 100 гр.;
Кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.;
Какао – 30 гр.;
Розпушувач тіста – 10 гр.;
Щіпка солі;
Насіння ванілі;
Мелений у велику крихту мигдаль – 100 гр.;
Житнє борошно – 150 гр.;

Крем.
Вершки 33%-35% – 500 мл;
Цукрова пудра – 50 гр.;
Вишневий джем – 150 гр.;
Свіжа вишня 300 гр.;

Хлібний торт з вишнею і кремом з вершків покроковий рецепт

1. Розумію що свіжої вишні вже майже ніде немає. Тому як альтернатива, вишня може бути заморожена, але злегка проварена з крохмалем, щоб уникнути зайвої вологи. Збити яйця з цукром протягом 10 хвилин. Маса повинна збільшити вдвічі. Сухі інгредієнти (борошно, крохмаль, розпушувач, какао, сіль) змішати разом і перемішати віночків 30 секунд.
2. До яйцям додати сухі інгредієнти, Далі мигдальне крихту і ваніль. Вимісити до однорідності, акуратно, не втрачаючи легкість маси. Розподілити тісто на 3 форми 18-20 см (вибрати 1 розмір). Випікати при 180 градусах – 20 – 25 хвилин. Після випічки коржі повинні трохи пружинить.
3. І так, вони майже не піднімуться, це нормально, головне пропекти. Коржі повністю остудити. Далі вершки збити з цукровою пудрою до твердих піків (тут можна додати ароматизатор або ваніль). Зібрати торт. Викласти на корж блюдо.
4. Змастіть вишневим джемом, викладіть 1/4 частину збитих вершків, розкладіть свіжу або трохи проварену вишню. Накрийте другим коржем і повторіть попередні дії. Зверху покрийте торт рештою вершками за бажанням прикрасьте свіжою вишнею або шоколадною крошкой.

Відео рецепт 👇