Торт Червоний Оксамит зі сметанним кремом

Як смачно зробити Торт Червоний Оксамит зі сметанним кремом як у енді шеф простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Цей ефектний торт популярний у всьому світі. Готую «Червоний оксамит» і ділюся докладним рецептом. Незважаючи на те, що торт «Червоний оксамит» виглядає дуже ефектно, готувати його зовсім нескладно. Цей яскравий і святковий десерт точно стане прикрасою будь-якого столу. Давайте готувати.

Інгредієнти

Бісквіт
• Борошно 340 р
• Цукор 300 г
• Какао 5 р
• Сіль щіпка
• Розпушувач 5 р
• Сода 3 р
• Яйця 3 шт.
• Вершкове масло-300 г
• Кефір 280 р
• Барвник 2 ч. л.

Крем
• Сметана 10-20% 450 р
• Яйця 3 шт.
• Борошно 75 г
• Крохмаль 10 р
• Цукор 100 р
• Ванільний екстракт 1 ч. л.
• 400 г Вершкове масло

Торт Червоний Оксамит зі сметанним кремом покроковий рецепт

1. Бісквіт.
У глибокій ємності поєдную всі сухі інгредієнти і перемішую. Додаю розтоплене вершкове масло, яйця, червоний барвник та кефір (замість кефіру можна використовувати кисле молоко або інший кисломолочний продукт). Замішую тісто міксером.

Розливаю тісто по формах (у мене диамотром 18 см) і відправляю випікатися приблизно на 45 хвилин при 170°С.

Після випікання даю бісквіту охолонути і виймаю з форми. Загортаю в харчову плівку і прибираю на 3-4 години на холод. За цей час волога всередині бісквітів рівномірно розподілитися і коржам не знадобиться додаткова пропитка.

2. Крем.
В каструлю з товстим дном відправляю всі інгредієнти, крім вершкового масла. Ставлю на середній вогонь і при постійному помішуванні доводжу масу до загусання.

У процесі маса може почати комковаться – не лякайтеся, так і повинно бути. Щоб розбити грудки, я використовую міксер.

Як тільки маса стала густою і щільною, знімаю каструлю з вогню і перекладаю крем в чашу. Накриваю крем харчовою плівкою в контакт і залишаю до повного охолодження, а потім прибираю в холодильник на 1 годину для стабілізації.

В окремій ємності збиваю м’яке вершкове масло до посветления і збільшення в об’ємі.

Додаю до маслу охолоджений заварний крем і збиваю до кремоподібного состояния.

3. Збірка.
Перш ніж збирати торт, я обрізаю коржі кондитерським кільцем. Оскільки при випіканні барвник згоряє, то по краях бісквіт виходить блідим. Але цей крок можна спокійно пропустити.

Кожен бісквіт розрізаю уздовж навпіл, щоб у результаті вийшла 4 коржа.

4. Продовження в каруселі 👉👉👉 https://www.instagram.com/p/Ck2uSIBJ3iw/