Кокосовий пиріг зі сливою і меренгою

Як зробити смачний Кокосовий пиріг зі сливою і меренгою рецепт простий.

Інгредієнти

Для основи:
* 135 гр. м’якого вершкового масла від 80% жирності
* 4 жовтки З
* 80 гр. цукру
* 10 гр. ванільного цукру
* 3 гр. солі
* 110 гр. молока 3,2%
* 140 гр. просіяного борошна
* 45 гр. кокосової стружки
* 15 гр. розпушувача.

Для начинки:
* 500 гр. сливи (вага з кісточкою)
* щіпка кардамону або кориці (за смаком)
* 15 гр. кукурудзяного крохмалю
* якщо сильно кисла зливу 15 гр. ванільного цукру

Для меренги:
* 4 білка З
* 180 гр. цукрової пудри
* 3 гр. солі
* 10 гр. лимонного соку або 1 гр. лимонної кислоти
* 30 гр. мигдалевих пелюсток

Кокосовий пиріг зі сливою і меренгою покроковий рецепт

1. Готуємо бісквітну основу. Змішати сухі інгредієнти, масло збити з цукром. Як тільки масло взбилось, по одному вводити жовтки, кожен раз ретельно змішуючи. Далі по черзі підливати молоко і всипати борошно, кожен раз добре вимішуючи. Перекласти тісто в змащену вершковим маслом і прокладену пергаментом форму 25 див. діаметром, розрівняти і випікати близько 30 хвилин при 175 С. Готовність перевірити сухий шпажкой.

2. Поки печеться бісквіт підготуємо сливу і меренгу. Сливу нарізати навпіл, видалити кісточку. Присипати крохмалем, кардамоном і цукром, перемішати. Білки з сіллю і соком лимона викласти в діжу міксера. На середніх обертах збити до утворення густої «пивної піни. Потім у кілька цяпов всипати цукрову пудру, змішуючи на низьких оборотах.

3. Збільшити швидкість міксера на максимум і збити щільну меренгу. На готовий корж розподілити сливу, зверху викласти меренгу, присипати мигдалевими пелюстками і запекти до легкої рум’яної скоринки при 150 С. близько 30 хв. Дати пирогу охолонути і вийняти з форми. Приємного апетиту!