Холодний чізкейк з жилі лимонним і згущеним молоком без випічки

Холодний чізкейк з жилі лимонним і згущеним молоком без випічки простий рецепт! Цей повітряний чізкейк прикрасить ваш святковий стіл, а легкість його приготування порадує в жаркий☀️ день.. Ви можете приготувати чізкейк без цукру “ПП” – всю інформацію я вказала в дужках👇

Інгредієнти

Для основи:
🔸️150 г печиво (печиво “Кокосове” без цукру)
🔸️100 г вершкове масло розтоплене (молоко)

Для сирного мусу:
🔸️240 г сирно-вершковий сир з жирністю 11%
🔸️380 г згущене молоко згущене молоко без цукру)
🔸️170 г холодні вершки 33% жирності
🔸️1 ч. л. цедра лимона
🔸️1 ст. л. лимонний сік
🔸️10 г желатин швидкорозчинний
🔸️60 г вода

Для лимонного желе:
🔸️1 упаковка желе зі смаком лимона

Або:
🔸️4 м швидкорозчинний желатин
🔸️100 г сік лимона
🔸️120 г вода
🔸️5-10 м рідкий підсолоджувач стевія

Холодний чізкейк з жилі лимонним і згущеним молоком без випічки покроковий рецепт

1. Для основи печиво подрібнити до дрібної крихти і з’єднати з розтопленим маслом або молоком – додавайте рідину поступово, поки не отримаєте клейку масу. ⠀ Викласти отриману масу в форму 24 см, розташовану на тарілці (на підкладці). Необхідно масу добре утрамбувати і прибрати в холодильник. ⠀
2. Для сирного мусу необхідно замочити у воді желатин, отриману желатинову масу нагріти до 50-60°С – до розчинення желатинових гранул. Збити холодні вершки до стану повітряної піни (важливо масу не перевзбить) і змішати з іншими інгредієнтами кімнатної температури за допомогою міксера або лопатки.
3. Ввести невелику кількість сирної маси в розпущену желатинову масу – інтенсивно перемішати і ввести до решти сирної маси, добре перемішати. ⠀ Отриману сирну масу викласти на охолоджену основу з печенья.
4. Прибрати в холодильну камеру на 5-6 годин до повної стабілізації. ⠀ Приготувати желе по інструкції на упаковці і вилити на отриманий чізкейк, прибрати в холодильник до стабілізації желе. ⠀
5. Або приготуйте лимонне желе: для цього всі інгредієнти нагрійте в сотейнику до температури 50-60°С, до розчинення желатинових гранул, вилийте на чіз, охолодіть в холодильнику до стабилизации.