Хрустка квашена капуста на 3 літрову банку швидкого приготування простий рецепт пальчики оближеш.
Інгредієнти
на 3 літрову банку:
капуста 1шт;
моркву 2шт;
сіль 2.5 ст. л;
цукор 1ст.л;
лавровий лист 5 шт;
перець чорний горошок 1ч.л.
вода кип’ячена/охолоджена.
Хрустка квашена капуста на 3 літрову банку покроковий рецепт
1. Капусту нашаткувати, моркву натерти на тертці, як на моркву по-корейськи. Перемішати капусту і моркву. У трилітрову банку ЩІЛЬНО укладаємо капусту до середини (я наталкиваю кулаком).
2. Додаємо лавровий лист, перець і далі викладаємо капусту. В кінці додаємо лавровий лист, перець, сіль, цукор, заливаємо водою, щоб повністю покривало капусту.
3. Під банку кладемо глибоку посуд, так як банки буде витікати вода, її потрібно буде заливати в банку.
4. Залишаємо капусту на кухні при кімнатній температурі, вона буде маринуватися добу. Протягом цього часу потрібно буде потикати капусту тонкою дерев’яною паличкою, тим самим виганяючи повітря з банки.
5. Через добу можна їсти. Зберігайте в прохолодному капусту месте.