Як зробити Хрусткі кабачки мариновані на зиму в банках по болгарськи простий рецепт. Це, мабуть, найлегший спосіб заготівлі кабачків на зиму. Виходять дуже смачні! Хрусткі-хрусткі! До картопельки – те, що треба!
Інгредієнти
2 кг молодих кабачків
Листя хрону і парасольки кропу
Часник
Лаврове листя
Зерна гірчиці
Чорний перець
Для маринаду:
2 літри води
3 ст. л солі
200 р цукру
250 г оцту 9%
Хрусткі кабачки мариновані на зиму в банках по болгарськи покроковий рецепт
1. Кабачки нарізати кружечками, товщиною 1 див ⠀ В чисті банки скласти зелень, часник, лаврове листя, чорний перець і зерна гірчиці. ⠀ У великій каструлі змішати воду, сіль, цукор, оцет. Довести до кипіння. ⠀
2. Всипати кабачки. І з тих пір засікти 5-7 хвилин. Тримати на вогні, весь час помішуючи. Кабачки почнуть змінювати колір – все правильно, так і повинно бути. ⠀
3. Через 5-7 хвилин зняти каструлю з вогню і кабачки розкласти по банках. ⠀ Маринад знову довести до кипіння і залити кабачки. ⠀
4. Герметично закрити кришками. ⠀ Укутати в теплу ковдру на добу. Вихід: 4 литра.
5. Готово!
Відео рецепт 👇