Хрусткі огірки без оцту на зиму без стерилізації

Як приготувати хрусткі огірки без оцту на зиму без стерилізації в літрових банках рецепт. Заготовляємо огірочки на зиму на численні прохання наших передплатників готую сьогодні огірки на зиму без оцтової есенції й стерилізації дуже хороший рецепт для молодих господинь які тільки починають свою діяльність, давайте подивимося огірочки ближче, зберігаються в домашніх умовах без всяких проблем, хрусткі обалденно смачно, для салатів, розсольників, все що хочете, робіть, виготовляєте їх в прок, поїхали!

Інгредієнти

На 1 літрову банку:
Часник 2 зуб.
Парасольку кропу.
Чорний перець 5-7 горошин.
Смородина 2 аркуша (дуб, черемха)
За смаком червоний перець.
Огірки 0,5 кг

На 1 літр маринаду:
Оцет 9% 100 мл л.
Вода 1 л.
50 грам Сіль

Хрусткі огірки без оцту на зиму без стерилізації покроковий рецепт

1. Для маринування краще взяти огірки середніх розмірів 8-10 сантиметрів невеликі, попередньо їх потрібно дуже добре помити, шкірку можна почистити щіточкою так як огірочки виділяють спеціальну захисну мастило. Її потрібно змити. Обрізаємо хвостики і замочую на 4-5 годин, якщо огірки з грядки буде достатньо двох годин, як слід цю воду перемішую огірки піднімаючи вгору протягом ось двох-трьох годин, наливаю нову свіжу воду і ось так у нас виглядає огірочки перед маринуванням.

На літрову банку викладаю 5-7 горошин чорного перцю Додаю пару зубчиків часнику якщо занадто великі, можна порізати Сухі парасольки кропу я їх заготовляю з минулого року, в такому вигляді у нас знаходиться зараз кріп звичайно його консервацію класти не можна тут дуже багато зелені і баночки можуть подпортится, викладаю одного парасольки буде достатньо на банку. Лаврушки! Дивіться які у нас гарні пряні ароматні листочки.

2. Лист черемхи якщо у вас є, смородина дуже поширена така листя яку додає до огірки, також лист дуба знаю що кладуть, то що у нас є я вам показую, самі дивіться що у вас саме росте, як який є достаток, кладу в кожну банку по 2-3 листочка, на літрову банку буде досить, роблю з різними ароматами. Також додам гострий перець, якщо любити теж можете додати ось по такому невеликому шматочку, ми гостринку любимо закидую і тепер викладаю огірки.

Огірки потрібно викладати щільно бажано взяти невеликі огірочки можна навіть взяти корнішони, ще менше огірочки, банку потрібно щільно набити. Вода для маринаду закипіла, висипаю в неї сіль, перемішую і дам ще раз закипіти. і хвилинки дві прямо прокипячу щоб вона у мене добре розчинилася значить кількість маринаду залежить від кількості огірків на кожен кілограм огірків я беру 1 літр маринада.

3. Так що ви можете взяти будь-яку кількість огірків і приготувати маринад. Все просто, закриваю кришкою. Дам закипіти і прокипіти ще хвилини дві. Кришки для консервації використовуючи тільки нові попередньо добре промиваю, миючими засобами з содою або додаванням соди. Заливаю окропом варом тільки що чайник скипів, це дуже важливо друзі від стерильності у нас залежить вся консервація тому будь ласка будьте уважні.

Заливаючи нашим гарячим розсолом огірочки. До самого верху, накриваю кришкою і дам прогрітися хвилин десять так щоб баночку у нас повністю охололо огірки прогрілися і так далі продовжувати. 10 хвилин пройшло баночки у мене охололи легко можна їх тримати, тепленькі, знімаю кришечку і одягаю іншу. Якщо не такої кришки можна зробити в звичайні пластикові отвори, зливаю в каструльку Так вчиняємо з усіма баночками.

4. Включаю плиту накриваю кришкою і дам йому ще раз закипіти. Маринад у мене практично закипів, виливаю в нього оцет всі точні інгредієнти дивимося під відео. Накриваю кришкою і чекаю поки все у нас тут прям вирувати буде. Маринад закипів вимикаю плиту і заливаємо гарячим наші банки. Молодим господиням на замітку!

В одну літрову банку входить пів кілограма огірків. Так що друзі всі секрети я відкрила. До самого верху наливаємо розсіл-маринад і закручую щільно, і роби з усіма банками Перевертаю перевіряючи наші баночки на герметичність щоб у нас тут нічого з вами не підтікало. Якщо раптом підтікає значить щільніше закручуйте кришку. Прибираю під теплий плед, ковдру до повного охолодження приблизно це на ніч, можна навіть добу потримати, це звичайно мало можна під шубу положить.