Індійський баттер чікен масала

Індійський баттер чікен масала простий рецепт.

Інгредієнти

Інгредієнти для маринування:
•Курячі стегна – 700 р. (без шкіри)
•Грецький йогурт – 250 р.
•Спеція гарам масала – 15 р.
•Морська сіль – 15 р.

Інші Інгредієнти:
•Цибуля – 1 шт.
•Імбир – 10 р.
•Кешью – 35 р. (за бажанням)
•Часник – 6 зубчиків
•Перець – за смаком
•Перуки копчена/звичайна – 8 р.
•Зіра – 9 грам
•Спеція гарам масала – 10 грам
•Куркума – 6 р. (за бажанням)
•Томатне пюре – 400 мл
•Вода фільтрована – 150 мл
•Вершки 23% – 200 мл (можна жирніше)
•Вершкове масло – 2 ст. л.
•Рис довгозерний (басматі/жасмин)
•Овочі – за бажанням

Інгредієнти для соусу Райта:
•Грецький йогурт – 250 р.
•Зіра – 6 р.
•Огірок – 15 р. (дрібний кубик без серцевини)
•Кріп – 5 р. (дрібно нарізаний)

Індійський баттер чікен масала покроковий рецепт

1. Першим ділом слід замаринувати курку, ви можете використовувати як грудку, так і стегно курки. З стегном вийде соковитіше. На стегно невеликим кубиком і маринуємо в грецькому йогурті зі спеціями. Приберемо в холодильник на 30 хвилин, а краще на ніч. У великій сковороді розігрійте олію на середньому вогні, додайте курку порціями і обсмажуйте по 2-3 хвилини з кожного стороны.

2. Відкладіть в сторону, як тільки закінчите. У ту ж сковороду додайте ще трохи олії і відправте обсмажуватися цибулю, імбир і часник, нарізані дрібними кубиками. Обсмажуйте до м’якого стану, при необхідності додайте невелику кількість води, щоб пригаринки сошли.
3. Додайте спеції і перемішуйте, поки спеції не підсмажаться протягом 1-2 хвилин. Після обсмажування додайте подрібнені помідори (або томатне пюре) і воду, потім ретельно перемішайте і дайте покипіти на середньому вогні 5-8 минут.

4. Далі додайте курку назад в сковороду, перемішати з соусом і дайте покипіти 3-5 хвилин. Додайте вершки густі і помішуйте, поки вони не загуснуть і не змішаються. Доведіть до легкого кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть не довше 3-4 хвилин часто перемешивая.
5. Вимкніть вогонь і додайте дві столові ложки холодного вершкового масла, перемішуйте, поки воно повністю не розтане. Викладіть готове блюдо в миску, додайте зварений рис і овочі за желанию.

Відео рецепт 👇