Як приготувати Індійський хліб наан рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
300 г пшеничного борошна
125 мл теплої води
100 грам грецького йогурту
50 г вершкового масла (несолоного)
1 пакетик сухих дріжджів (7 грам)
1 зубчик часнику (дрібно нарізаний)
1 чайна ложка цукру
1 чайна ложка солі
Масло і (свіжий) коріандр
Індійський хліб наан покроковий рецепт
1. У невеликій мисці змішайте теплу воду з дріжджами і чайною ложкою цукру до утворення піни (близько 5 хвилин). Насипте борошно у велику миску або кухонний комбайн з гачком для тіста і додайте дріжджі, грецький йогурт і 1 столову ложку масла. Замісіть тісто – красиве, щільне, еластичне тісто, в кінці додавши чайну ложку солі. Візьміть велику миску (або використовуйте ту, в якій ви замішували тісто і додати трохи масла.
2. Потім зробіть з тіста кулю, покладіть його в миску і переверніть так, щоб обидві сторони були покриті олією. Накрийте миску вологим кухонним рушником і дайте тісту піднятися приблизно на 1 годину, поки воно не збільшиться в розмірі вдвічі. Піднялося тісто розділіть на 8 рівних частин, зробивши 8 шариков.
3. Розплющить кожен кульку вручну, поки не отримаєте плоску корж, діаметром приблизно 15-18 см. При необхідності ви можете використовувати трохи олії. Розігрійте на сковороді трохи олії, покладіть в нього корж і почекайте, поки верх не почне добре здуватися. Потім переверніть хліб і випікайте до золотистого кольору з обох сторон.
4. Повторіть те ж саме з іншими кульками. Поки хліб запікається, розтопіть масло і додайте дрібно нарізаний часник. Після випікання наан відразу ж змастити розтопленим маслом з часником і при бажанні прикрасити хліб свіжим коріандром. Приємного апетиту!