Повітряні сосиски в тісті в духовці

Як смачно зробити Повітряні сосиски в тісті в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Тісто в цьому рецепті наивкуснейшее, повітряне, вершкове😋🔥Готується дуже просто 👨🍳 Довго залишається м’яким 👍 УНІВЕРСАЛЬНЕ для будь-яких пиріжків, пирогів, піц 🍕🥟

Інгредієнти

(10 шт)

120 гр молока
12 гр свіжих або 4 гр сухих дріжджів
25 гр цукру
280-300 гр борошна
1 яйце 1с
0,5 год л солі
30 гр масла

10 сосисок

1 яйце + 1 ст л молока для змазування
50 г кунжуту для присипки

Повітряні сосиски в тісті в духовці покроковий рецепт

1. Готуємо на пару. У тепле молоко додати дріжджі, 1 год л цукру, 2 ст л борошна (із загальної кількості), перемішати і залишити опару на столі, вона повинна збільшитися в два рази. ⠀ В чашу викласти яйце, сіль, цукор і м’яке або розтоплене вершкове масло, перемішати до однорідності. ⠀ В масу викласти підійшла опару і перемішати. ⠀
2. До маси додати просіяне борошно і почати заміс тіста. Вимішувати 5-8 хвилин ( можна в міксері). Тісто округлити в кулю і викласти в чисту чашу, накрити рушником і залишити підходити в теплому місці на 1-1.5 години. ⠀ Підготувати сосиски: вони повинні бути кімнатної температури, очистити їх від оболонки. ⠀ Тісто обім’яти і розділити на 10 рівних частин (по 50 г).
3. Кожен шматочок тіста скачати в кулю, накрити кульки рушником або кришкою і залишити на 5 хвилин. ⠀ На столі кульку розкачати в циліндр (ширина як сосиска), в середину викласти сосиску і з допомогою ножа або ролика тісто збоку розділити на 8 частин і далі «сповити» сосиску.
4. Останні два шматочка тіста добре защипнути. ⠀ Заготовки викласти на деко на відстані один від одного, накрити рушником або плівкою і залишити на 15 хвилин. Далі змастити заготовки заболтанным яйцем з молоком, присипати кунжутом. ⠀ Випікати сосиски при 180 С 20-25 хвилин до красивого рум’яного цвета.