Індичка з картоплею в соусі бешамель в духовці

Як зробити Індичку з картоплею в соусі бешамель в духовці рецепт простий. Сьогодні у мене для вас по-справжньому зимовий ситна страва! ⠀ І, до речі, зовсім незамороченное і дуже смачне. ⠀ Готувати його зовсім нескладно, зараз розповім як.

Інгредієнти

Стегно індички – 600гр.
Картопля – 4 шт.
Цибуля – 1,5 шт.
Сир російський – 120гр.
Молоко – 300мл.
Борошно – 1ст.л.
Вершкове масло – 30г.
Сіль, перець за смаком

Індичка з картоплею в соусі бешамель в духовці покроковий рецепт

1. Стегно індички відокремлюємо від плівок і нарізаємо на невеликі шматочки. Цибулю нарізаємо на дрібні кубики. З’єднуємо індичку з цибулею, солимо їх і перчимо, перемішуємо масу руками, як би розминаючи її, щоб з лука пішов сік. Потім накриваємо миску кришкою або плівкою і відправляємо в холодильник на пару часов.

2. Картоплю нарізаємо так, як ніби ви зібралися його смажити, промиваємо його водою. ⠀ Тепер збираємо блюдо. ⠀ На дно керамічної форми викладаємо індичку з цибулею, зверху кладемо картоплю і добре його просолюємо. ⠀ Тепер готуємо соус. Для цього у сотейнику розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і відразу ж віночком її добре розмішуємо, щоб не було комочков.

3. Смажимо борошно пару хвилин, вливаємо молоко і відразу починаємо його заважати віночком без зупинки. Потужність плити встановлюємо на 7 із 9 і весь час заважаємо соус, поки він не загусне. Як тільки загус, знімаємо з плити, солимо, перчимо і виливаємо на картоплю, рівномірно його распределяя.

4. Зверху посипаємо натертим сиром і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на нижній рівень на режим верх низ на 40 хвилин. Стежте, щоб не підгоріла скоринка. Якщо вона підрум’яниться набагато раніше, то накрийте форму фольгою або пергаментом. ⠀ Готову страву дістаємо, накриваємо фольгою і даємо йому постояти 10 хвилин. ⠀ Потім нарізаємо і подаємо на стіл. ⠀ Це дуже смачно! ⠀

Відео рецепт 👇