Як приготувати цукровий інвертний сироп в домашніх умовах рецепт. Сьогодні у нас так сказати підготовка до майбутнього рецептом😅 Вже приготувала для вас варіант домашніх маршмеллоу, але як кажуть, щоб навчитися ходити, спочатку треба навчитися повзати. Так що сьогодні детально розбираємо таку штуку як інвертний сироп. Хочу відзначити, він широко застосовується в кондитерському виробництві тк володіє такими властивостями як: – зберігає смак і колір готового виробу, – перешкоджає кристалізації – утримує вологу, перешкоджає утворенню кристалів льоду при заморожуванні. Коротше дуже корисна штука👍
Інгредієнти
– цукор 350 гр.,
– вода 155 мл,
– сода 1,5 гр., (приблизно 1/3 чайної ложки)
– лимонна кислота 2 гр. .
інвертний Цукровий сироп в домашніх умовах покроковий рецепт
1. М’яке вершкове масло збиваємо разом з цукром і ванільним екстрактом ( якщо додаєте барвник, то це відповідний момент). Додаємо яйце, добре перемішуємо, закидаємо сухі інгредієнти і формуємо тісто. (Довго не вимішуємо!) Прибираємо в холодильник на 2 години. Дістаємо і розкачуємо товщиною 3-4 мм.
2. Вирізаємо печеньки. Випікати при 180 ° С 5-8 хв. Так само я прикрасила свої печеньки білкової глазур’ю. Але можна це зробити і темним шоколадом. Беремо сотейник з товстим дном і щільно прилеглою кришкою. Засипаємо цукор, додаємо воду і лимонну кислоту. Ставимо на середній вогонь і доводимо до кипения.
3. Тепер щільно закриваємо кришку і ставимо вогонь на min. Варимо 20-30 хвилин, залежить від потужності плеты. Кришку краще не відкривати зовсім. Але після 15 хв можна злегка підглянути. Коли сироп стане насиченого бурштинового кольору, можна знімати. Нехай пару хвилин остынет.
4. Додаємо соду, піде реакція, буде багато піни. Хвилин за 30 піна осяде, за цей час пару раз перемішуємо щоб процес йшов швидше. Зберігати можна в контейнері або баночці з кришкою, у холодильнику, до декількох месяцев.