Ірландський яблучний пиріг з ванільним кремом

Як смачно зробити Ірландський яблучний пиріг з ванільним кремом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Інгредієнти на форму 20 см

ТІСТО:
3 середніх яблука (у мене Гренні сміт)
240 гр борошна
7 гр розпушувача
1 гр солі
0,5 ч. л. меленої кориці
0,2 ч. л мускатного горіха
120 гр вершкового масла кімнатної температури
120 гр цукру
2 яйця кімнатної температури
60 мл молока кімнатної температури
50 гр колотих обсмажених волоських горіхів
+
15 гр тростинного цукру
30 гр мигдальних пелюсток

КРЕМ:
100 мл молока
100 мл вершків 33%
2 жовтки
60 гр цукру
10 гр ванільного цукру

Ірландський яблучний пиріг з ванільним кремом покроковий рецепт

1. 1 включаю духовку на 185 градусів
2 дно круглої форми діаметром 20 см застеляють папером для випічки і змащую шматочком вершкового масла
3 чаші з’єдную борошно, розпушувач, сіль, корицю і мускатний горіх, перемішую
4 яблука очищаю від шкірки і серцевини, нарізаю середніми кубиками
5 у великій чаші з’єдную м’яке вершкове масло і цукор, збиваю міксером 2-3 хвилини
2. 6 по одному додаємо яйця, після кожного збиваю хвилину
7 проціджую в тісто 1/4 частина суміші сухих інгредієнтів, перемішую на низькій швидкості
8 вливаю молоко, перемішую так само на низькій швидкості
9 просіюю решта 3/4 сухих інгредієнтів, лопаткою вмешиваю до зволоження всієї борошна
10 додаю в тісто яблука і колоті горіхи, перемішую
3. 11 викладаю тісто у форму, трохи розрівнюю
12 присипаю тростинним цукром і мигдалевими пелюстками
13 відправляю випікатися на 45 хвилин (до сухої шпажки)
14 для соусу з’єдную 2 жовтки і 40 гр цукру (2/3 від усієї кількості), добре перемішую
15 в сотейнику з’єдную молоко, вершки, ванільний цукор і 20 гр цукру (залишилася 1/3 частина). На невеликому вогні, постійно помішую, доводжу до кипіння
16 потім тонкою цівкою вливаю гарячу молочну суміш до жовтків, постійно перемішуючи

4. 17 повертаю все назад в сотейник і на невеликому вогні, постійно помішуючи, доводжу до легкого загустіння
18 переливаю крем в чашу, накриваю плівкою в «контакт» і даю повністю охолонути
19 готовий пиріг виймаю з форми і даю йому охолонути на решітці
20 нарізаю пиріг і кожен шматочок поливаю кремом 👌🏻