🥘 Ох як давно я збиралася приготувати її. Ті хто був в Іспанії знає, наскільки це смачно і на скільки сильно його люблять на батьківщині☺️ Іспанська Паелья з морепродуктами і овочами класична по валенсийски домашня простий рецепт. Паелья народилася у Валенсії і має таку ж популярність, як футбол, карнавали і Діва Марія😅 Видів неймовірне безліч, з морепродуктами, з куркою, кроликом і навіть ковбасками.
Інгредієнти
▪️200гр рису (у мене був для різотто)
▪️500гр кальмара
▪️100гр м’ясо мідії
▪️300гр креветок 16/20 розмір
▪️овочева суміш з кукурудзою і зеленим горошком
▪️пару часточок часнику
▪️шафран (можна без нього або замінити на куркуму зовсім трохи)
▪️100гр томатів у власному соку
▪️маленька цибулина
▪️80гр копченого бекону
▪️лимон і зелень для подачі
Іспанська Паелья з морепродуктами і овочами домашня покроковий рецепт
1. Бекон порізати дрібно і витопити з нього жир. Потім додати рубаний часник, цибулю і обсмажити. Тепер черга овочів. У мене була суміш з моркви, перцю, кукурудзи та зеленого горошку (вважаю, вона ідеально підійшла). Обсмажити все разом! Тепер рис.
2. Викладаємо його на овочі, додаємо склянку води з шафраном (можна використовувати трохи куркуми замість),томати у власному соку Готуємо помішуючи до готовності рису. Він повинен злегка хрумтіти на зубах. Кальмари очистити від плівки і обсмажити, додати до паэлье.
3. у мене були Креветки варено-морожені тому їх я очистила і додала. М’ясо мідії. Додати сіль за смаком. Все добре перемішати і вимикаємо. Залишаємо хвилин на 10 постоять.
4. При подачі прикрасити креветками, лимоном і зеленью.