Італійська коржик фокачча домашня

ФОКАЧЧА традиційні італійські коржі. Фокачча вельми популярний вид італійського хліба, його доповнюють різними начинками; в’ялені томати, оливки, маслини, часник, запашні трави. Хліб має м’яку, пишну текстуру і хрустку скоринку.😋 А від аромату можна просто зійти з розуму 😍 Як зробити Італійську корж фокачча домашню рецепт.

Інгредієнти

Тісто;
– борошно пшеничне высш. сорт 400 гр.,
– тепла вода 300 мл,
– олія оливкова 15 мл,
– сіль 1,5 ч. ложки,
– цукор 2,5 ч. ложки,
– дріжджі 1,5 ч. ложки.

Начинка;
– в’ялені томати 50 гр.,
– часник-4-6 зубчиків,
– оливки 50 гр.,
– ароматні трави на ваш смак (у мене базилік, чебрець, розмарин)

Італійська коржик фокачча домашня покроковий рецепт

1. Дріжджі розводимо у воді і додаємо цукор, залишаємо на 10-15 хв. Вводимо всі інгредієнти і замішуємо м’яке тісто. Накриваємо і ставимо в тепле місце на 60-80 мин.
2. Можна випікати велику цілу фокаччу, можна розділити на 4-5 частин, як у мене) розподіляємо Тісто на пергаменті товщиною близько 1,5 см. Розподіляємо начинку як би вдавлюючи всі інгредієнти глибоко в тесто.

3. Зверху збризкуємо додатковою порцією оливкової олії і посипаємо травами, дрібкою солі. Випікаємо при 200-220°С до рум’яної корочки.