Італійська піца кальцоне класична простий рецепт в духовці. Бувають такі дні, коли ти просто кажеш собі «ээээх… до біса все» «сьогодні гуляємо»👌 потім приходить раптове почуття провини і ти злегка обожравшись, аристократично кажеш собі: «Я подумаю про це завтра…» згадуючи Скарлет О Хару.
Інгредієнти
Для тіста вам знадобиться:
✔️500г Борошно
✔️10г Сіль
✔️1,5 г Сухі Дріжджі
✔️350г Вода
Італійська піца кальцоне класична покроковий рецепт
1. Для початку замісіть дріжджі, воду, кімн. темп. і додайте 250г борошна. Відкладіть тісто на 30 хвилин при кімнатній температурі. Потім додайте ще 250г борошна і замісити на протязі +\- 10 хв. Тепер додайте сіль і добре вимішайте. Перекладіть тісто в скляну ємність і накрийте харчової пленкой.
2. Приберіть в холодильник на 24 години. По закінченню часу , виберіть тісто з холодильника і залиште при кімнатній температурі на 2 години. Тепер поділіть тісто на частини ( у мене вийшло 10)
3. Розправте руками кожну частину і укладіть начинку ( в моєму випадку прошутто котто і моццарелла) Не переборщіть з моцарелою … вона буде виділяти рідину і тісто може лопнути… Викладіть ваші кальцони на робочий стіл, попередньо посипати мукой.
4. Накрийте і залиште на 30 хвилин. Розігрійте масло до 170° і починайте смажити по 1-2 штуки. Обсмажуйте з кожного боку до золотистого кольору. Викладіть кальцоне на паперові серветки і потім посипте невеликою кількістю соли.