Як смачно зробити Італійські курячі котлети по-міланськи простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Нам так давно вселяють, що слід смажити на олії, що вирішили, що так було завжди. А ось і ні! Навіть в Італії, яка в нашій свідомості міцно пов’язана з оливковою олією, за традицією обсмажують відбивні на вершковому маслі. Наприклад, котлета по-міланськи. За правилами її роблять з телятини, але в реальному житті все частіше – з курячого філе. Що не скасовує використання вершкового масла, яке дає і красиву рум’яну скоринку, і чудовий смак!
Інгредієнти
4 порції
4 курячих філе з грудки за масою 180-220 г, без шкіри і малого філе
160-200 г сухарів панко або дрібних хлібних крихт
30 г тертого пармезану
120 г пшеничного борошна
2 великих яйця
50 г вершкового масла + 30 г рослинного масла
Або топлене вершкове масло
Сіль за смаком
чорний мелений перець за смаком
скибочки лимона для подачі
Італійські курячі котлети по-міланськи покроковий рецепт
1. Подрежьте товсту частину курячого філе, розгорніть і відбийте під плівкою, вирівнюючи по товщині. Осушіть паперовими рушниками, приправте сіллю і перцем. Поставте перед собою три неглибокі контейнера: з борошном, зі злегка збитим яйцем і з хлібними крихтами, змішаними з пармезаном.
2. Тримайте напоготові тарілку, на яку будете викладати запаніровані шніцелі. Обваляйте одну котлету в борошні, струсіть надлишки. Занурте в яйце, дайте йому стекти. Запаніруйте в крихтах, намагаючись щільніше притиснути їх до поверхні котлети. Викладіть на тарелку.
3. Повторіть з рештою котлетами. Встановіть решітку над деко, половину решітки застеліть паперовими рушниками, другу залиште вільною. У великій сковороді на середньо-сильному вогні розігрійте суміш вершкового і рослинного масла або розпустіть топленое.
4. Викладіть 2 шніцеля і готуйте, притискаючи лопаткою, поки паніровка не стане золотистою. Якщо є можливість перевірити температуру м’яса, дочекайтеся, коли вона досягне 71С.
5. Повторіть з рештою котлетами. Готові котлети викладайте на серветку, через півхвилини перекладайте на решетку.