Домашня Кабачкова ікра без моркви з томатною пастою і цибулею на зиму в банках простий і швидкий рецепт. Останні вихідні літа хтось присвятить підготовки до школи, а хтось- домашніх заготовок на зиму. Тому поспішаю поділитися ще одним рецептом.
Інгредієнти
Кабачки/цукіні (чиста вага) – 6 кг.
Цибуля ріпчаста – 1 кг
Лимонний сік – 2 ст. л.
Томатна паста – 500 гр.
Масло рослинне – 500 мл.
Сіль – 5 ст. л. без гірки
Цукор – 150 гр.
Перець чорний мелений – 1 ч. л.
Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Кабачкова ікра без моркви з томатною пастою і цибулею на зиму покроковий рецепт
1. Кабачки очистити від шкірки, видаляємо насіння, нарізаємо півкільцями близько 1 см. товщиною. Найкраще кабачки запекти в духовці при 180°C ~ 40 хвилин, до підрум’янення. Але у мене тут у селі немає духовки, тому я відправила кабачки в широку каструлю і гасила на повільному вогні 1,5 години, постійно помешивая.
2. Цибулю шаткуємо, обсмажуємо невеликими порціями на рослинній олії і відправляємо до кабачків в каструлю. Після півтора годин (кабачки повинні розм’якшиться) пробиваємо масу блендером до однорідної консистенції, поступово додаючи інші інгредієнти: томатну пасту, олію, сіль, цукор, перець, сік лимона.
3. Пробуємо на смак, якщо потрібно додаємо те, чого не вистачає (сіль, цукор і тд.). Ставимо каструлю з ікрою на повільний вогонь, накриваємо кришкою і уварюють на маленькому вогні, постійно помішуючи (Обережно! Ікра в цей момент любить «плюватися»).
4. В кінці приготування додаємо оцет, перемішуємо і заповнюємося ікрою стерильні баночки, закриваємо стерильними кришками (я використовую твіст офф) і перевертаємо догори дном до повного охолодження. Ну дуже смачно! Залишаю собі порцію без цукру і оцту, відразу полакомится.