Кабачкова ікра на зиму з морквою, цибулею і томатною пастою в банках простий рецепт домашній 💚 Така ікра вийде набагато смачніше магазинного 👍
Інгредієнти
кабачки — 2 кг.;
морква — 500 гр.;
цибуля ріпчаста — 2 шт.;
томатна паста — 200 гр.;
рослинне масло — 100 мл;
часник — 4 зубчики;
оцет 9% — 2 ст. л.;
сіль — 3 ч. л.;
цукор — 4 ч. л.;
чорний мелений перець — 2 невеликих щіпки.
Кабачкова ікра на зиму з морквою, цибулею і томатною пастою покроковий рецепт
1. Очищаємо цибулю та моркву. Цибулю дрібно ріжемо, моркву натираємо на тертці і обсмажуємо до м’якості на рослинному маслі; Кабачки миємо, очищаємо. Якщо насіння великі, видаляємо їх, ріжемо кабачки шматочками;
2. Цибулю і моркву прибираємо зі сковороди, кладемо в неї кабачки і обсмажуємо близько 10 хвилин, поки не почне виділятися сік; До кабачків додаємо цибулю і моркву, тушкуємо 15-20 хвилин; Готові м’які овочі пробиваємо блендером або пропускаємо через мясорубку.
3. Додаємо сіль, цукор, томатну пасту і перець, тушкуємо на повільному вогні 15 хвилин; Вливаємо оцет і висипаємо очищений подрібнений часник, перемішуємо і залишаємо на вогні ще на 5 хвилин; Ікру гарячої розкладаємо в стерилізовані банки, закатуємо, закутуємо і даємо остыть.