Кабачки фаршировані овочами з кіноа і з сиром

Як смачно зробити Кабачки фаршировані овочами з кіноа і з сиром простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

70 гр. кіноа (сухий крупи)
60 гр. моркви
50 гр. лука
~ 1 кг. кабачків (у мене 2 шт)
Сіль, перець, часник, італійські\прованські трави
сир/майонез/ помідор для прикраси

Кабачки фаршировані овочами з кіноа і з сиром покроковий рецепт

1. Для початку насип кіноа в каструлю, додаємо воду в пропорції 1:2, і відвари на повільному вогні до повної готовності. А тим часом займемося овочами. Кабачок розріж на рівні частини. Я кожен кабачок поділила на 4 рівні частини (довжиною вийшло ~ 5 см). І акуратно ложкою прибери м’якоть, залишаючи дно для начинки.

2. Потім приблизно половину отриманої м’якоті наріж дрібними кубиками, так само цибулю наріж. А моркву натріть на дрібній тертці. На добре розігрітій сковороді з маслом обсмажити цибулю пару хвилин. Потім додаємо моркву, і готуй ще пару хвилин. Потім додай кабачок, перемішай і туші близько 5-10 хвилин, до готовності кабачка. Коли овочі буду готові додай відварений кіноа, спеції, ретельно перемішай і зніми з плиты.

3. Підготовлені «барила» кабачків наповнити начинкою і викласти на деко для запікання. На дно обов’язково налий чистої води (приблизно 1 см). Це потрібно для того, щоб кабачки не прилипли. Накриваємо форму фольгою і відправ запікатися в духовку при 180 градусах на 50 – 60 хвилин. Потім зніми фольгу, за бажанням можна додати «шапочки» з майонезу або сиру vegan. Так можна прикрасити кружальцями помідорів. І запікати ще в духовці до утворення апетитною скоринки. Кабачки з кіноа виходять дуже ніжні і соковиті. Приємного Вам аппетита.

Відео рецепт 👇