Як смачно зробити Кантуччи хрустке італійське мигдальне печиво простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Кантуччи – хрустке італійське мигдальне печиво. Показую, як готувати, і ділюся рецептом. Сьогодні я поділюся простим рецептом мигдалевого печива. Я готую відразу багато тіста, ділю на порції і заморожую. А коли мені хочеться чогось смачного до чаю, дістаю тісто з морозилки – і через 20 хвилин свіже печиво готове.
Інгредієнти
• Вершкове масло 150 г
• Цукор 150 г
• Яйця 2 шт.
• Борошно 290 р
• Ванільний екстракт 1 ч. л.
• Розпушувач 1 ч. л.
• 150 г Мигдаль
Кантуччи хрустке італійське мигдальне печиво покроковий рецепт
1. Сирої мигдаль замочую в окропі і залишаю на 10 хвилин – завдяки цьому мигдаль можна легко очистити. Знімаю шкірку. Викладаю горіхи на деко (я взяв 100 г мигдалю і додав ще 50 г фісташок), застелений папером для випічки, і відправляю в духовку обсмажуватися на 10 хвилин при 180°С.
2. В глибоку ємність відправляю м’яке вершкове масло, цукор (я використовував коричневий, але звичайний теж підійде), сіль, ванільний екстракт, розпушувач, борошно і яйця. Перемішую все до однорідної липкої маси. Горіхи трохи дроблю з допомогою качалки, додаю до тесту перемешиваю.
3. Половину тіста викладаю на харчову плівку, формую брусок і загортаю у плівку. Ту ж процедуру повторюю і з рештою тестом. Перекладаю обидва бруска на рівну поверхню і прибираю в морозилку на 1 годину. Розгортаю брусок тіста і нарізаю на скибочки товщиною 0,5 см.
4. Викладаю шматочки на деко, застелене папером для випічки (я використовував силіконовий килимок), і відправляю в духовку на 20-22 хвилини при 180°С. Після випікання даю печінкою повністю остыть.
5. Одного бруска тесту вистачає на цілий деко, тому другу частину тіста я залишив на наступний раз. Печиво виходить хрустким і розсипчастим. У тісто в процесі приготування можна додати цукати або сушену клюкву.