Капкейки «Ваніль-Шоколад» зі смаком морозива з дитинства 😍 Ділимося простим рецептом від нашого бренд-шефа. Зберігайте, щоб завжди був під рукою.
Інгредієнти
починаючи з основи:
👉 Масло кімнатної температури – 180 р.
👉 Цукор – 150 р.
👉 Жовтки від яєць с1 – 5 шт
👉 Борошно – 200 р.
👉 Розпушувач – 1 ч. л.
👉 Ванільний екстракт – 2 р.
👉 Йогурт або нежирна сметана – 150 р.
Крем на молочному шоколаді:
👉 Шоколад молочний GP – 150 г
👉 Маскарпоне – 40 р
👉 Сирний сир – 85г
👉 Вершки 33% – 125 р
👉 Цукрова пудра – 20 г
Капкейки «Ваніль-Шоколад» зі смаком морозива з дитинства покроковий рецепт
1. Починаємо з основи:
Жовтки, масло і йогурт повинні бути кімнатної температури. У йогурт відразу додати ванільний екстракт або ванільну пасту. У просіяне борошно-розпушувач.
⠀
1. Збити масло з цукром до побіління і збільшення маси.
2. По одному додати жовтки, щоразу збиваючи.
3. Влити йогурт, перемішати, додати борошно і ще раз перемішати
⠀
Обережно! Після додавання борошна, тісто довго вимішувати не потрібно, лише до об’єднання (навіть якщо будуть невеликі грудочки, не страшно).
⠀
4. Наповнити капсули по 60-70 р. Режим випічки-165-180 градусів з конвекцією (температура залежить від духовки). Щоб не було горбків, краще випікати при 165 градусах.
⠀
Готовність перевірити зубочисткою – вона повинна виходити сухою.
⠀
Остудити капкейки на решітці. Зберігати можна в закритому контейнері в холодильнику до 72 годин або морозі до 2-3 недель.
Жовтки, масло і йогурт повинні бути кімнатної температури. У йогурт відразу додати ванільний екстракт або ванільну пасту. У просіяне борошно-розпушувач.
⠀
1. Збити масло з цукром до побіління і збільшення маси.
2. По одному додати жовтки, щоразу збиваючи.
3. Влити йогурт, перемішати, додати борошно і ще раз перемішати
⠀
Обережно! Після додавання борошна, тісто довго вимішувати не потрібно, лише до об’єднання (навіть якщо будуть невеликі грудочки, не страшно).
⠀
4. Наповнити капсули по 60-70 р. Режим випічки-165-180 градусів з конвекцією (температура залежить від духовки). Щоб не було горбків, краще випікати при 165 градусах.
⠀
Готовність перевірити зубочисткою – вона повинна виходити сухою.
⠀
Остудити капкейки на решітці. Зберігати можна в закритому контейнері в холодильнику до 72 годин або морозі до 2-3 недель.
2. ♥️ На смак капкейки схожі на сирні – дуже ніжні і смачні, навіть без начинки і крему. Як і вся випічка на вершковому маслі, після холодильника вони щільні. Але варто потримати їх при кімнатній температурі хвилин 20 і вони знову стануть м’якими і рассыпчатыми.
3. Крем на молочному шоколаді:
1. Шоколад розтопити імпульсами в мікрохвильовці, кожен раз добре перемішуючи.
2. Сири збити з пудрою і вершками до об’єднання. Влити шоколад, акуратно перемішати (на цьому етапі легко перевзбить, тому перемішуємо на низьких оборотах).
1. Шоколад розтопити імпульсами в мікрохвильовці, кожен раз добре перемішуючи.
2. Сири збити з пудрою і вершками до об’єднання. Влити шоколад, акуратно перемішати (на цьому етапі легко перевзбить, тому перемішуємо на низьких оборотах).
4. Залишилося тільки прикрасити капкейки з кондитерського мішка. Тут використовуємо насадку – 1G.
Відео рецепт 👇