Рецепт карамельної начинки для макаронс рецепт простий.😋 ⠀ Ставте лайк, щоб не пропускати пости. У мене ще багато смачних рецептів.❤️ ⠀ Перший раз робила макаронс за довгий час, та ще й у новій духовці. Непогано, але треба попрацювати)) ⠀ Таку смачну повітряну карамель можна використовувати і в якості начинки для тортів. Але найбільше вона мені подобається саме в макаронс. Начинка відмінно тримає форму, не розтікається.
Інгредієнти
▫️ Цукор – 125 г
▫️Глюкозний сироп – 50 г
▫️ Вершкове масло 82% – 60 г
▫️ Вершків 33-35% – 140 р
▫️ Сіль за смаком
Карамельна начинка для макаронс покроковий рецепт
1. Цукор з глюкозным сиропом в сотейнику поставити на середній вогонь. Довести до бурштинового кольору. Перемішувати не потрібно, але можна лопаткою трохи допомогти цукру рівне розподілитися зверху. І я періодично нахиляє сотейник, щоб цукор розчинявся більш рівномірно. Вершки розігріти на плиті або в мікрохвильовій печі – вони повинні бути горячими.
2. Частинами їх ввести в цукор з глюкозным сиропом. Спочатку потрібно трохи додати, дати секунд 5-10 покипіти і перемішати. Після так само продовжити поступово вливати їх. Будьте акуратніше, на самому початку карамель з вершками сильно закипить! Все перемішати і варити ще 3-4 хвилини на низькому-середньому вогні, помешивая.
3. Додати сіль, перемішати. Краще використовувати морську сіль. Якщо не хочете солону карамель, цей крок можна пропустити. Дати трохи охолонути. І додати масло кімнатної температури. Перемішати. Прибрати в холодильник до повного охолодження. Після збити міксером на середній швидкості протягом 2-3 хвилин. Карамель стане більше світла і воздушная.