Бісквітний торт тірамісу

Як смачно зробити Бісквітний торт тірамісу простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

✔️ БІСКВІТ:
Яйце С1 – 6 шт
Вівсяне борошно – 130 гр
Ванілін, сіль – по щіпці
Розпушувач – 1 ч. л
Підсолоджувач – 7 гр (пребиосвит; замінює 70 гр цукру)
✔️ КРЕМ:
Яйце – 1 шт
Молоко 2,5% – 250 мл
Кукурудзяний крохмаль – 15 гр
Сухе знежирене молоко – 30 гр (можна не додавати, але тоді взяти 20 г крохмалю)
Ванілін – 1 гр
Підсолоджувач – 10 гр
М’який сир 0% – 240 гр (або рікотта)
✔️ ПРОСОЧЕННЯ:
Кава розчинна – 2 – 3 ч. л
Окріп – 150 мл
Підсолоджувач – 2 гр
✔️ КАКАО – 5 гр для посипання

Вага: 1050 гр
Діаметр: 16 см
КБЖУ на 100 гр: 147,12/10,62/5,60/13,20

Бісквітний торт тірамісу покроковий рецепт

1. Бісквіт: білки відокремити від жовтків. Білки збити з дрібкою солі до стійких піків. Жовтки збити з підсолоджувачем і ваніліном до побіління і збільшення в об’ємі (консистенція як згущене молоко). До жовтків додати 1/3 збитих білків. Акуратно перемішати силіконової лопаткою. Поступово в 3 заходи всипати просіяне борошно з розпушувачем. Далі в 2 заходу ввести залишилися белки.
2. Втручатися що борошно, що білки потрібно силіконової лопаткою, рухами знизу – догори в одному напрямку та недовго. Головне по максимуму зберегти легкість тіста до випікання. Від цього залежить висота бісквіта. Дно форми змастити маслом, боки не змащувати. Викласти тісто Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 30 хв до сухої зубочистки. Готовий бісквіт повністю остудити на решітці догори дном. Потім розрізати на 3 коржа.

3. Крем: у сотейник помістити яйце, молоко, сухе молоко, крохмаль, ванілін і підсолоджувач. Збити віночком (або заглибним блендером), щоб не було грудок. Варити на повільному вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Накрити харчовою плівкою в контакт і дати охолонути. Потім додати м’який сир і добре перемішати віночком. 100 г крему відважити на сито. Встановити вантаж і прибрати в холодильник на 4 години. Інший крем розділити на 3 части.
4. Просочення: заварити міцну каву і дати охолонути. Збірка в рознімної кільці: корж – 1/3 просочення – 1/3 крему – повторити шари. Накрити форму харчовою плівкою. Прибрати в холодильник мінімум на 4 години для стабілізації. Відкладений крем помістити в кондитерський мішок з круглою насадкою і відсадити зверху. Рясно посипати какао.

Відео рецепт 👇