Солодкий торт з вареним згущеним молоком і горіхами арахіс

Торт ‘Горішок зі згущеним молоком’ 🥜 Той самий смак з дитинства, тільки у вигляді соковитого і ніжного тортика 🤤 Солодкий торт з вареним згущеним молоком і горіхами арахіс простий рецепт. Я його готувала дуже багато разів! Обожнюю цей рецепт за легкість, швидкість і смакоту, звичайно ж.

Інгредієнти

Нам треба на тортик 18 см:

Вершкове масло – 150 гр
Цукор – 100 гр
Яйце – 1 шт
Варена згущене молоко – 1 ст л
Борошно – 250 гр
Розпушувач – 1 чл
Арахіс – 120 гр

Крем:
Варена згущене молоко – 2 банки
Вершкове масло – 250 гр

Солодкий торт з вареним згущеним молоком і горіхами арахіс покроковий рецепт

1. Для коржів змішати м’яке вершкове масло з цукром, додати яйце, варене згущене молоко і перемішати. Ввести муку з розпушувачем. Арахіс я взяла солоний, тому сіль в тісто додатково не додаємо. Арахіс подрібнити в блендері до дрібної крихти і додати до тіста. Замішати його руками, воно виходить дуже пластичне і не липне до рукам.

2. Загорнути в пакет або плівку і прибрати в холодильник на годину) Для крему збити вершкове масло з вареним згущеним молоком. Прибрати в холодильник, поки готуються коржі. Дістати тісто і розділити приблизно на 7-8 кульок. Розкачати між двома листами пергаменту і надати форму з допомогою тарілки або інший круглої посуды.

3. Випікати по черзі кожен корж при 190 градусів до злегка золотистого кольору, приблизно 5-7 хвилин. Орієнтуєтеся по своїй духовці. Коли корж майже готовий-розгортайте стежить. Дати коржам охолонути і можна збирати тортик. Я робила це в рознімної формі, так як крем жидковат.

4. Дно застелила пергаментом і по черзі викладала свої. Корж-крем-корж-крем. Прибираємо торт в холодильник на просочення мінімум на 6-7 годин. Ви можете збирати торт де вам зручніше. Він просто може дещо втратити форму, поки буде застигати в холодильнике.

5. Залишки від коржів подрібнити в блендері і, після просочення тортика, обсипати його з усіх сторін. Він такий ніжний виходить, хоч і коржі у нас як печеньки були)) Вони супер соковито просочуються кремом. Просто блаженство, а не тортик)) Він у нас за день полетів. Пс. Я не дочекалася повної просочення і охолодження тортика, тому він у мене трохи підталий))

Відео рецепт 👇