Як зробити Карамельний заварний крем Муслін рецепт простий 💥 Сьогодні я розповім про карамельний муслін. Суть проста: карамель ми вводимо при варінні заварний частини крему у вигляді карамельних вершків. Тобто: варимо карамель, гасимо її великою кількістю вершків, і потім цю суміш вводимо в жовтково-крохмальну пасту.
Інгредієнти
– 90 гр цукру 1
– 200 гр вершків 35%
– 60 гр жовтків (від 3 яєць приблизно)
– 10 гр цукру 2
– 17 гр кукурудзяного крохмалю
– 100 гр вершкового масла 82,5%
Карамельний заварний крем Муслін покроковий рецепт
1. В сотейнику варимо карамель сухим способом: цукор 1 на середньому вогні розтоплюємо і варимо до красивого бурштинового кольору. Процес йде швидко, тому регулюємо його температурою. Заважати лопаткою можна, але обережно. Паралельно гріємо вершки майже до кипіння. І в момент готовності карамелі гасимо її гарячими сливками.
2. Обережно, потроху вливаємо рідину і активно перемішуємо вінчиком з довгою ручкою. Проварюємо до повної гомогенізації суміші. Знімаємо з вогню. В іншому сотейнику змішуємо жовтки, цукор 2 і крохмаль. Потроху вливаємо гарячі карамельні вершки, активно перемешивая.
3. Після цього ставимо сотейник на середній вогонь і доводимо суміш до кипіння, не забуваючи активно заважати. Проварюємо пару хвилин, щоб в майбутньому крем не мав крохмального присмаку. Знімаємо з вогню. Поки заварний крем гарячий, вводимо в нього третину масла від норми і перемешиваем.
4. Охолоджуємо до кімнатної температури. Залишок масла кімнатної температури збиваємо дочиста і по ложечці додаємо в нього заварний крем. Готовий муслін виходить гладким, блискучим, ніжним, добре тримає форму.